Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Apparna sover aldrig


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 10 oktober 2017 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

Bild: Aftonbladet. Forskare på Karlstads universitet avslöjar att mobilens program läser av personlig information även när den inte används. Doktoranden Nurul Momen säger: Apparna sover aldrig.Doktoranden Nurul Momen har tillverkat en programvara som kartlägger Android-appars aktivitet. Hans program visar att mobilen ständigt läser av personlig data som kontaktlistor, sms-meddelanden och platsinformation. Till och med telefonens mikrofon kan användas av appar, även om du har lagt ifrån dig den på nattduksbordet."Vi vet intevarför""Även om jag inte använder appen och telefonen ligger på ett bord är apparna aktiva. De vaknar upp och tillskansar sig min privata information, vad jag har sparat, var jag har varit och så vidare. Vi vet inte varför, men det är vi intresserade att ta reda på mer om", säger doktoranden Nurul Momen till P4 Skaraborg.Apparna sover aldrig

Lothar Fritsch, docent i datavetenskap, säger:"Jag skulle inte ha en smart telefon eller surfplatta eller smart TV i sovrummet eller mötesrummet på företaget. Frågan är hur mycket tillit ska vi ha till de små företag som skickar apparna?" Han liknar apparna vid att vi skulle låta okända människor bugga våra hem, utan att veta varför.Övervakningssamhället är alltså i full gång, detta övervakningssamhälle som Bibeln talar om i Uppenbarelseboken 13.Apparna får information om ossAtt apparna får tillgång till all känslig information om oss beror på att vi själva tillåter detta när vi accepterar användarvillkoren. Men många appar begär mer information om oss än vad de egentligen behöver.

"Och vissa appar, som sociala appar eller dating-appar, är mer giriga än andra", förklarar ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-05-21 Miltons.eu

2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

 
 

Senaste från bloggarna


08:44 Dagens tanke

01:00 nuBibeln