Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Mina tankar om Halloween


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 28 oktober 2017 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

Halloween 2017 närmar sig. Det har blivit en så enorm grej och som så mycket annat är det något jag har ganska starka åsikter om. Idag tänkte jag dela lite av mina tankar angående Halloween, utifrån min personlighet men framför allt utifrån min kristna tro.
 


 
Att Halloween har blivit en så pass stor högtid både i USA och Sverige, som båda är länder som från början byggts upp av kristna värderingar, tycker jag är ganska intressant. För sättet det firas nu är verkligen långt från allt som Gud står för! Vad handlar det egentligen om? Från det utifrån-perspektiv som jag har tycker jag det är mycket fokus på ondskan och det som skrämmer oss. Jag har själv aldrig ens sett en skräckfilm, men jag förstår att många får en kick av att bli skrämda. Ändå har jag svårt att förstå hur en hel högtid kan kretsa kring det. Visst kan man fira Halloween på "oskyldiga" sätt, som missionärerna i Nepal som klädde ut barnen till Disney-karaktärer och åt pumpakakor, men det är inte direkt det jag ser runt mig idag. Även för barn ska det vara läskiga kostymer, och alla affärer ska ha produkter med spöken, skelett och blodiga lik. Det känns lite motsägelsefullt att vi svenskar som i vanliga fall är så bra på att hålla döden på avstånd, plötsligt firar och upphöjer just döden och till och med helvetet. 
  
 

Att se människor utklädda till djävulen är för mig väldigt konstigt eftersom jag tror att han existerar och är den som orsakat all ondska som finns i den värld vi lever i. Krig, cancer, svält, depression, allt tror jag b ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:36 Dagens citat

08:51 Dagens tanke

10:43 Ett sant ord

09:07 Dagens tanke