Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

När kulturen får bestämma i stället för Guds Ord


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 8 november 2017 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

Det kristna bokförlaget Libris, som ägs av flera olika frikyrko-organisationer, har nyligen gett ut två böcker om homosexualitet. De två böckerna har skapat en del diskussion i frikyrkovärlden, inte för att vi inte behöver prata om sexualitet (det behöver vi verkligen!) men för att båda de här böckerna är positiva till utlevd homosexualitet. Det står nämligen inte exempelvis EFK för, min kyrkas organisation, som är en av ägarsamfunden. De viger bara par som består av en man och en kvinna, precis som de flesta frikyrkor. Libris kontaktade de här samfunden väldigt sent och de hade inte mycket att säga till om, vilket ledde till kritik mot bokförlaget.
 
Jag måste erkänna att jag inte har läst någon av de här böckerna, men jag har läst om dem och jag känner väl till en av författarna. Som ni förstår har jag alltså en del åsikter om perspektiven som presenteras. HÄR kan ni läsa en presentation av de två böckerna från Libris perspektiv. 
 
 
 
Mina egna åsikter om homosexualitet har jag redan skrivit om, HÄR har ni det inlägget om ni mot förmodan missat det. Men idag tänkte jag hänvisa till en artikel av Olof Edsinger, en väldigt klok man. Han skriver så mycket som jag tycker är spot on! Vill ni läsa hela artikeln finns den HÄR. Jag kommer att citera mina favoritdelar. Följande är alltså Olof Edsingers ord, när han pratar om boken "Välkomna varandra", en antologi där olika författare skrivit om homosexualitet i kyrkan.
 

Antologin består av fjorton olika texter. Ideologiskt och teologiskt ”tyngre” texter varvas med personliga berättelser. Etablerade författare samsas med debu ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:36 Dagens citat

08:51 Dagens tanke

10:43 Ett sant ord

09:07 Dagens tanke