Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Moralisk kompass eller moralisk kollaps i regeringen?


Ett inlägg från bloggen: Larsflemstroms -


Publicerad den 14 november 2017 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Utbildningsminister Gustav Fridolin, mp, har setts minga med ägarna till en av de stora skolkoncernerna. Skolfrågorna i regeringen sköts nu av Skolverkets förra generaldirekktör Anna Ekström, som är något slags biträdande skolminister. Fridolin har flera anledningar att se sig om efter ett nytt jobb. Och naturligtvis inget vanligt lärarjobb. 
 
Johan Westerholm, utgivare av Ledarsidorna,s, har den 11 november skrivit intressant om motsättningarna inom regeringen: "Regeringsstriden om de unga ensamkommande har orsakat en djup spricka mellan S och MP – och är lång ifrån över.  Förhandlingarna pågår fortfarande men S håller fast vid sitt nej att låta de unga ensamkommande stanna..."
 
Det handlar om de 17 % av samtliga unga med ursprung i Afghanistan, vilka uppgivit att de var yngre än 18 år vid ankomsten till Sverige. 83 % av gruppen har alltså fått uppehållstillstånd, efter individuell prövning av asylskälen. Det bör också nämnas att 47 % av samtliga asylsökande från Afghanistan har beviljats uppehållstillstånd, bland dem även personer som uppgivigt högre ålder än 18 år vid ankomsten. Jag har för övrigt svårt att se att låg ålder i  sig skulle vara ett asylskäl, speciellt om personen ifråga har varit kapabel att ta sig hela till Sverige på egna fötter på illegala vägar. Och dessutom ensamma ... ? Varför kallas personer, som uppenbarligen inte har kommit ensamma och som efter ankomsten till Sverige nästan alltid uppträder i grupper om fyra - fem personer. "ensamkommande"? 
 
Och "flyktingar" kan de inte heller kallas, när de har haft uppehållsrätt sedan barnsben i Iran. Och hade kunnat bli iranska medborgare, om de h ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Larsflemstroms - .

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:16 Torp 2018

07:11 Tre fenomen!

07:00 Dagens tanke

04:28 AFFÄREN