Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Icas julkalender med hijab


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 23 november 2017 05:05. Läs inlägget på bloggen här.

Bild: Icas julkalender. Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.Personerna runt julbordet består bland annat av ett barn med stjärngossestrut, ett barn med kippa och en kvinna med hijab. Kvinnan syns på bilden här ovan högst upp till vänster. På Facebook har många reagerat på kvinnan med hijab.Ica svararSå här svarar Mats Liedholm, som är marknadsdirektör på Ica Sverige, på reaktionerna:– Vår utgångspunkt i år har varit att julfirande rent generellt ser ut på väldigt många olika sätt i dag. Det är en väldigt stor högtid och vi har fokuserat på gemenskapen kring julen, och under temat gemenskap kring julen har vi valt att ha en inkluderande tonalitet. Vi tycker att det är viktig att alla som bor i Sverige känner att de får delta i de traditioner som finns här oavsett vilken bakgrund eller religion man har, säger han och fortsätter:
– Den här inkluderande delen är fullständigt självklar, för det är så vi speglar Sverige. Men det är såklart tråkigt att alla inte uppskattar den. Samtidigt har den fått väldigt mycket uppskattning.Jag förstår att ICA vill inkludera alla människor och trosinriktningar, men allvarligt talat: tror verkligen Mats Liedholm att en muslim vill deltaga i ett julbord där det serveras gris? Dessutom gillar inte muslimer över huvud taget julen på grund av att den förknippas med Jesus.Inte "etniskt riktigt"Vid ett tillfälle då jag arbetade inom hemtjänsten i Jönköpings kommun så bestämde chefen till vårt stora arbetslag att vi inte skulle ha julbord det året, eftersom det inte var "etniskt riktigt". Vi hade nämligen en arbetskamrat som var muslim. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


08:36 Dagens tanke

07:48 Naturbilder

08:46 Dagens tanke