Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Vad innebär "gay rights"?


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 14 december 2017 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

 
"Gay rights are human rights!"
 
Det låter självklart. Alla människor ska ju ha samma rättigheter oavsett sexuell läggning, eller hur? Frågan är vad de rättigheterna innebär.
 
Jag tänker att alla människor ska ha samma grundläggande rättigheter. Rättigheterna som FN har fastställt, rätten till liv och frihet. Rätten att leva ett värdigt liv, helt enkelt. Det man menar när man pratar om "gay rights" är väl egentligen att alla ska ha rätt att ha sex med vem de vill. Men finns det en sådan rättighet? Många gränser för vår sexualitet finns redan. Tänk t ex sex över åldersgränser, incest, köp av sexuella tjänster, sex med djur... Jag menar inte att jämställa det här med homosexualitet, jag menar bara att det finns redan begränsningar- det finns ingen rättighet att ha sex med vem man vill. Jag anser inte att det är en grundläggande mänsklig rättighet att följa sina sexuella begär. 
 
Som jag ser det borde alla ha samma mänskliga rättigheter oavsett könsidentitet, sexuell läggning osv. Det enda jag inte ser som en självklar rättighet är att ha sex med vem man vill. Jag menar inte att vi borde förbjuda homosexualitet igen, jag vill bara uppmana er att fundera över vad "gay rights" egentligen innebär. Det låter ibland som att exempelvis konservativa kristna inte vill att homosexuella ska ha rätt att leva, men det stämmer inte. Det enda vi kanske inte tycker de har en självklar rätt till är att ha sex med någon av samma kön. Inte säger den svenska lagen att vuxna som har sex med barn inte har rätt att leva? Den begränsar bara deras sexualitet. Det är en stor skillnad. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:20 KD-puckon

09:08 Dagens tanke

23:38 Tre fenomen.