Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Julens innebörd


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 23 december 2017 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

De senaste veckorna har gått hur fort som helst och igår fick jag jullov! Nu ska jag njuta av att slippa skolan ett tag, träffa en massa släktingar och vänner som vi inte träffar så ofta och fira Guds otroliga ankomst till jorden. Det senaste är inte så lätt att göra i den kultur vi lever i, där julen framför allt handlar om konsumtion, en massa julklappar och god mat. Sen säger man att det är barnens högtid och det handlar om gemenskap och kärlek och lalala... Tyvärr ser verkligheten ut så att det är väldigt många som inte upplever det och tycker julen är plågsam av olika anledningar. Ensamhet, ekonomiska problem, alkoholism och trasiga familjer är några exempel. Vi har kommit så långt bort från vad julen egentligen handlar om och hur vi borde fira den om vi utgår från Bibeln. Det är sorgligt, men det kan förändras!
 
På julen påminner vi oss om och firar att Gud, Kungarnas Kung, som skapade hela universum och som har all makt i himlen och på jorden, lät sig födas av en ung flicka i ett smutsigt, stinkande stall bland getter och kossor (eller vilka djur man nu hade i Betlehem för 2000 år sedan). Våra mysiga julkrubbor med en leende liten (ljushyad) Jesus på en ren vit filt ger inte en realistisk bild av hur det såg ut, det är jag ganska övertygad om. Hade Maria och Josef ens vatten till hands? Kunde de städa upp efter förlossningen? Blod, moderkakan, plus djuren, deras mat och exkrement... Scenen var nog inte så trevlig som den föreställs i vår kultur. 
 
Att Jesus, som kunde ha kommit till jorden som vuxen, som en stark och mäktig kung, och som kommer att göra det en dag, valde att anlända som vilket barn som helst, i de enklaste och otrevligaste fö ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:20 KD-puckon

09:08 Dagens tanke

23:38 Tre fenomen.