Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

"Synden straffar sig själv"


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 26 december 2017 23:11. Läs inlägget på bloggen här.

Idag tänkte jag dela lite reflektioner från en just nu väldigt analyserande hjärna. Jag utgår från ett citat av kristne apologeten Nabeel Qureshi (som fick lämna jordelivet som 34-åring i september i år, men han hann med mycket i Guds rike) angående synd och straff. Det kommer från boken "En enda Gud- Allah eller Jesus?" som hittills är otroligt bra! Här kommer citatet i en bild.

 
En muslimsk lärare frågade Nabeel i en debatt: "Skulle det vara rättvist av en domare att döma dig till döden för att du gått mot rött ljus?" Han syftade på att kristendomen hävdar att syndens lön är döden, oavsett hur liten synden är. Enligt islam funkar det inte så, och jag tror det är en fråga inte bara muslimer undrar över angående kristendom. Nabeels tankesätt visas i citatet ovan och jag håller med. Går vi medvetet mot rött ljus riskerar vi att bli påkörda. Jag tror att det gamla ordspråket "synden straffar sig själv" har mycket sanning i sig: väljer vi att vända Gud ryggen och lyssna på djävulens röst (= gå mot rött ljus enligt metaforen som används här) så ger vi honom utrymme och då kommer hans syften uppfyllas till slut. Låter fruktansvärt och läskigt men jag tror att vi hör djävulens röst varje dag och det är en kamp som vi bara kan vinna med Jesus vid vår sida! Viktigt också att Gud har så mycket mer makt än djävulen, Han har redan besegrat fienden i och med Jesu död och uppståndelse, och en dag kommer Gud låta oss som vill leva med Honom i en värld helt fri från ondska. Det kräver dock att vi låter Honom vara vår Kung, för Gud tränger sig inte på. Han knackar på v&ari ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

2017-03-22 Träning och tro

 
 

Senaste från bloggarna


11:20 KD-puckon

09:08 Dagens tanke

23:38 Tre fenomen.