Hem | Nyheter | Senaste bloggarna | Topp 20 | Lägg till blogg | Uppdatera blogg | Riktlinjer | FAQ | Kontakt
Till startsidan för bloggkatalogen Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!
ANNONSTIPS
Rapportera ditt jobb direkt i mobilen
 

Du kan tipsa om ny inriktning när du lägger till din blogg.

Starta egen blogg!

Här kan du starta egen gratis blogg:


Tipsa oss om bloggtjänst om du vet om någon som vi inte vet om.


Gratis körkortstest.

 

Mikumi National Park


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 24 april 2018 08:08. Läs inlägget på bloggen här.

Vi är nu tillbaka i Sverige efter nästan tre veckor i Tanzania! Jag tänkte dela upp resans sista vecka i två inlägg varav detta är det första.
 
Söndagen 15 april lämnade vi Nkinga för att åka till ett hotell i närheten av Mikumi National Park. Hela dagen bestod av resande: en jeepresa på kanske en timme, en 12 timmars bussresa och sedan en till jeepresa på 1,5 timme. Bussen var otroligt fräsch, så ny att plasten satt kvar på sätena, och så modern att det fanns ladduttag för mobilen! Det som vi dock inte slapp var de hemska filmerna som spelades upp på dvd-skärmen i bussen. Det var samma sak på alla tre bussresor vi gjorde. Många aspekter av dåligt hann visas upp under de timmarna- dåligt filmat, dålig moral, dålig humor, våld, sexism, objektifiering... Och ögonen dras till skärmen hela tiden fast man inte vill det. Usch.
 
Till slut kom vi i alla fall fram till Camp Bastian där vi skulle sova en natt innan safarit. Det var otroligt fint! "Stugan" som tjejerna i familjen bodde i hade stora sängar med blommiga lakan, ett kylskåp och ett jättestort, fint badrum med IKEA-handdukar! Det ingick till och med ett alldeles eget husdjur: en stor kackerlacka i hörnet av duschen ;)
 
Efter några timmars sömn och en god frukost begav vi oss till Mikumi National Park i en jeep tillsammans med vår guide och chaufför Jacob. Eftersom det är regnperiod hade vi fått höra att det var svårt att se djur, så vi alla hade nog ganska låga förväntningar. Men de överträffades verkligen- vi såg impalas, giraffer, babianer, marabous (en sorts fågel), zebror, elefanter, flodhästar, en krokodil, och till sist, strax innan vi skulle åka ut ur parken: två lejon! Så fascineran ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.

  ANNONSTIPS


ANNONSTIPS
 

Senaste inlagda bloggarna


2018-05-21 Miltons.eu

2018-03-13 Kreativ Tro

2017-12-29 Helt apropå

2017-08-29 Live by faith...

2017-08-14 Hela livet i genom

2017-08-08 Det stora undret

2017-07-27 Evangeliebloggen

2017-07-19 Fri att andas

2017-04-28 Universalism.se

 
 

Senaste från bloggarna


09:23 Dagens tanke

20:39 Tölö kyrka