Den stora kristna bloggkatalogen på nätet

Information om Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Bloggen lades upp den 23 juni 2009.

Aletheia — Blogg & Tankesmedja   - http://aletheia.se

Besöka direkt? Ja, ta mig till Aletheia — Blogg & Tankesmedja nu! Där kan du läsa mer och kontakta bloggaren vid behov!

Beskrivning

Aletheia kommer av verbet “lethein”, som betyder “dölja” och det nekande prefixet a-, d.v.s. något som inte längre är dolt utan plötsligt uppenbarats. Vi intresserar oss för ändens tid, nya ekumeniken, smygkatoliceringen av svensk kristenhet m.m.

Inriktning: Tro & bibeln
Tracker visningar: 7452270
Klick ut: 3315
Klick in: 1612

Känner du någon som vill ta körkort?

Körkortsfrågor

Senaste inläggen från bloggen

Knutby och profetia

Postad lördagen den 1 augusti 2020 17:49
Så har Uppdrag granskning på SVT lagt ut ytterligare 6 delar av en granskning kring filadelfiaförsamlingen i Knutby. Det verkar vara en ständig följetong att mer och mer detaljer kommer fram. Inte minst efter senaste rättegången då flera ledande personerLäs mer!


Den underjordiska kyrkan i Iran

Postad fredagen den 1 maj 2020 22:38
Jag fick ett tips från Daniela Persin, ledare i tv-kanalen Himlen TV7 om en dokumentär om den underjordiska kyrkan i Iran. Så här skriver hon om filmen: ”Den här dokumentärfilmen om den världens snabbast växande församling mitt under svår förföljelseLäs mer!


Gästblogg: Corona och bibeln

Postad torsdagen den 9 april 2020 05:55
Coronaviruset har skapat ett hysteri utan like i modern tid. Tidningar och TV talar knappt om något annat. Man har en känsla av detta virus är det hemskaste som hänt på mycket lång tid. Det är dags att få ettLäs mer!


Sverige står förmodligen på randen av en katastrof

Postad måndagen den 16 mars 2020 22:33
i kölvattnet av Covid-19, Corona, Wuhan-viruset Man kan misstänka grov inkompetens såväl som arrogans när man försöker förklara exempelvis statsepidemiolog Anders Tegnells envisa motstånd mot att justera åtgärder gentemot befintlig forskning om Wuhan-viruset, såväl som gentemot WHO:s riktlinjer om exempelvisLäs mer!


Knutby igen

Postad torsdagen den 16 januari 2020 14:58
Så kom Knutby på mediatapeten igen. Ytterligare en rättegång. Ytterligare en chock att läsa om hur lågt människan kan sjunka i sitt beteende. Tidningen Dagen tar snabbt till brösttoner och begär att pingst ska tillsätta en haverikommission. Det har manLäs mer!


Del 1: Trosundervisning och framgångsteologi

Postad torsdagen den 9 januari 2020 16:55
Den andra januari i år skriver Jan Rosman, styrelseledamot i trosrörelsens styrelse en debattartikel i tidningen Dagen. Rosman menar på att trosundervisning inte är framgångsteologi. Istället hävdar Rosman att trosundervisningen kommer från Jesus själv och från de första apostlarna. DettaLäs mer!


Migrationsverket och konvertiter

Postad måndagen den 4 februari 2019 17:18
Mycket har skrivits sista tiden om hur migrationsverket hanterar kristna konvertiter. Ju mer jag själv blev uppmärksammad i denna fråga, desto mer ville jag undersöka vidare och skriva. Jag hade tänkt skriva en lång bloggpost om hur vi hamnat iLäs mer!


Svensk Webbtelevision: Har klimatet blivit kyrkornas nya religion?

Postad onsdagen den 5 december 2018 17:13
  Svensk Webbtelevision I Lördagsintervju 34 med bibellärare Lars Enarson ställer vi oss frågan: Har klimatet blivit kyrkans nya religion? Missa inte denna välgjorda intervju med ett intressant samtal mellan den onekligen sekulära programledaren och mångåriga bibelläraren Lars Enarson.


Lars Enarson om demokrati, globalism & diktatur

Postad onsdagen den 24 oktober 2018 02:48
Efter ett tips av en facebook-vän Stefan J, lyssnade jag igenom detta klipp idag. Få predikanter i Sverige intresserar mig nuförtiden, då många är så pass likformade, samt både politiskt och religiöst korrekta. Min relation till Enarson har emellanåt varitLäs mer!


Tre regeringar har ljugit om ”ensamkommande”

Postad måndagen den 3 september 2018 11:18
När jag var med om att dra igång en verksamhet med att arbeta med så kallat ensamkommande flyktingbarn 2006, trodde jag att jag skulle jobba med barn och tonåringar. Jag har sedan dess jobbat varierande inom branschen, med arbetsledande funktionerLäs mer!


Talkshow med Runar Søgaard & Jimmie Åkesson

Postad tisdagen den 21 augusti 2018 22:11
Under måndagskvällen hölls det mycket omtalade ’väckelsemötet’ i Fyrishov i Uppsala dit Runar Søgaard bjudit in Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson för ett samtal med en lite annorlunda vinkling än andra politiska debatter. Detta var dock ingen debatt eller för denLäs mer!


Är Sverigedemokraternas människosyn kristen?

Postad onsdagen den 1 augusti 2018 12:01
2018-07-31Jon Andersen För några dagar sedan höll Joakim Lundqvist ett omdebatterat tal på Livets Ord där han i praktiken varnade kristna för att rösta på Sverigedemokraterna i höstens val. Efter det talet har svallvågorna gått höga i debatten på t.ex.Läs mer!


Kristen Sionism svårförenlig med Bibeln

Postad tisdagen den 6 september 2016 10:28
(Varning, lång post) För ett par år sedan gjorde jag min första ‘pilgrimsresa’ till Israel. Under de två veckor jag var där förkovrade jag mig i Israels historia och bodde intill monumentet över den Brittiska generalen Allenby som intog JerusalemLäs mer!


Ulf Christiansson om spelningen på SD-mötet: ”- Gud har lagt ner en kärlek till dem i mitt hjärta.”

Postad onsdagen den 31 augusti 2016 06:00
Under den gångna helgen arrangerade Sverigedemokraterna sin årliga festival i Sölvesborg, och ett par tusen medlemmar hade tagit turen till den vackra staden vid Blekinges kust. Ett antal av de artister som tidigare bokats inför arrangemanget fick kalla fötter närLäs mer!


Läcka avslöjar: George Soros betalade Stiftelsen Expo för att påverka valet 2014

Postad fredagen den 26 augusti 2016 06:17
(Bild: Skärmdump, Nyheter idag) Läckta hackade dokument avslöjar att miljardären George Soros påverkade valet i Sverige 2014 genom att finansiera utbildningsläger för aktivister. Aktivisterna kom senare att mobilisera tusentals människor som genom demonstrationer försökte påver [...]
För bloggaren...

Du som har denna blogg kan enkelt vara med i topplistan för kristna bloggar som finns här på KristnaBloggar.com. Du behöver lägga in en liten tracker knapp på din blogg. Din placering räknas utifrån hur populär din blogg är samt hur många klick till och från katalogen din blogg får. Varje vecka startas topplistan om så alla får en chans att va med i toppen. Infoga någon av knapparna nedan på din blogg så dina besökare ser knappen.

Format: 80x15 pixlar

Exempel:


Format: 88x31 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x2 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x3 pixlar

Exempel:


Format: 120x60 pixlar

Exempel:


Format: 120x60x2 pixlar

Exempel:


Format: 125x125 pixlar

Exempel:


Format: 160x90 pixlar

Exempel:


Format: 180x60 pixlar

Exempel:


OBS: Du måste använda HTML koden ovan, länka inte till exempel bilden eller till kristnabloggar.com endast, då räknas inte trafiken.