Den stora kristna bloggkatalogen på nätet

Information om Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Bloggen lades upp den 23 juni 2009.

Aletheia — Blogg & Tankesmedja   - http://aletheia.se

Besöka direkt? Ja, ta mig till Aletheia — Blogg & Tankesmedja nu! Där kan du läsa mer och kontakta bloggaren vid behov!

Beskrivning

Aletheia kommer av verbet “lethein”, som betyder “dölja” och det nekande prefixet a-, d.v.s. något som inte längre är dolt utan plötsligt uppenbarats. Vi intresserar oss för ändens tid, nya ekumeniken, smygkatoliceringen av svensk kristenhet m.m.

Inriktning: Tro & bibeln
Tracker visningar: 7435554
Klick ut: 2812
Klick in: 1146

Känner du någon som vill ta körkort?

Körkortsfrågor

Senaste inläggen från bloggen

Kristen Sionism svårförenlig med Bibeln

Postad tisdagen den 6 september 2016 10:28
(Varning, lång post) För ett par år sedan gjorde jag min första ‘pilgrimsresa’ till Israel. Under de två veckor jag var där förkovrade jag mig i Israels historia och bodde intill monumentet över den Brittiska generalen Allenby som intog JerusalemLäs mer!


Ulf Christiansson om spelningen på SD-mötet: ”- Gud har lagt ner en kärlek till dem i mitt hjärta.”

Postad onsdagen den 31 augusti 2016 06:00
Under den gångna helgen arrangerade Sverigedemokraterna sin årliga festival i Sölvesborg, och ett par tusen medlemmar hade tagit turen till den vackra staden vid Blekinges kust. Ett antal av de artister som tidigare bokats inför arrangemanget fick kalla fötter närLäs mer!


Läcka avslöjar: George Soros betalade Stiftelsen Expo för att påverka valet 2014

Postad fredagen den 26 augusti 2016 06:17
(Bild: Skärmdump, Nyheter idag) Läckta hackade dokument avslöjar att miljardären George Soros påverkade valet i Sverige 2014 genom att finansiera utbildningsläger för aktivister. Aktivisterna kom senare att mobilisera tusentals människor som genom demonstrationer försökte påver [...]


Behöver vi tradition, eller är det så att Guds ord räcker?

Postad onsdagen den 24 augusti 2016 06:00
Den sista veckan har det gått höga svallvågor i svensk kristen press, bloggar och på Facebook angående Anders Gerdmars nya bok, ”Guds ord räcker”. Det har diskuterats flitigt både om innehållet i boken är rätt, och om boken kommer attLäs mer!


Tidningen Dagen låter Birro göra intervju om otrohet

Postad tisdagen den 23 augusti 2016 12:48
  I en intervju som finns publicerad på Dagen TV får vi se Marcus Birro som programledare där han intervjuar ledaren för Levande Familjer, Marie Nylén. Det är i och för sig inget märkvärdigt om det inte vore för justLäs mer!


Kan en kristen rösta på SD? Intervju med Julia Kronlid.

Postad måndagen den 22 augusti 2016 15:04
Kan en kristen rösta på Sverigedemokraterna? – Intervju med Julia Kronlid. Det senaste året har vårt lands migrationspolitik diskuterats på alla plan i samhället, och det inte utan grund. Den stora flyktingströmmen som kom till Sverige i fjol skakade påLäs mer!


Ulf Ekman lämnar Uppsala

Postad onsdagen den 17 augusti 2016 17:55
Den kontroversiella grundaren för Stiftelsen Livets Ord, Ulf Ekman, lämnar nu Uppsala. Lite drygt två år efter han kom ur garderoben som katolik går snart flyttlasset från Storvreta – Ett litet samhälle utanför Uppsala som kommit att bli ett fäste för medlemmarLäs mer!


Joel Halldorf vill bota Islamism med Islam

Postad fredagen den 12 augusti 2016 17:07
Joel Halldorf vill bota Islamism med, ja du hörde rätt, mer av Islam. Åtminstone om man ska tro hans senaste bidrag i Expressen. Man tar sig för pannan och undrar om doktorshatten skymmer sikten eller om hela posten är ettLäs mer!


Nya trakasserier och hot i natt mot Livets Ords-medlemmarna

Postad måndagen den 8 augusti 2016 12:06
En, eller flera okända gärningsmän gick natten mot måndagen till nya attacker mot Livets Ord-familjen vi tidigare rapporterat om. Paret fick sin villa äggad (igen) och mjöl utströdd över sin bil. Dock var kanske det mest allvarliga; substansen som ärLäs mer!


Trump tappar momentum efter attack på det amerikanarna ser som ‘heligt’

Postad fredagen den 5 augusti 2016 10:27
Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton har nu en ledning med 9 procentenheter över republikanernas Donald Trump. Det visar NBC och Wall Street Journals gemensamma mätning där registrerade väljer i hela nationen har svarat på frågor efter de båda partiernas konvent. EnLäs mer!


Ansvarig utgivare: Vad är egentligen drivkraften bakom Aletheia?

Postad tisdagen den 2 augusti 2016 14:10
Nästa år har Aletheia Blogg & Tankesmedja funnits i tio år. Få kristna mediekanaler är så älskade och hatade på en och samma gång. Som ansvarig utgivare får ofta jag del av beröm och uppmuntran, men även återkommande anklagelser. En del grova.Läs mer!


Livets Ords anställdes sexuella anspelningar, ‘fuck you’ tecken och summering av tragedin

Postad lördagen den 30 juli 2016 11:58
Några har ifrågasatt hur vi vågar publicera så grova anklagelser mot den anställde inom Livets Ords-koncernen. I tredje och förhoppningsvis sista delen av denna serie vill vi redovisa varför. Vi gör även ett försök att summera denna djupt tragiska situation och det somLä [...]


Livets Ords pastorer bekräftar flera incidenter (Del 2)

Postad torsdagen den 28 juli 2016 10:19
Bild: Från äggkastning på parets villa 8/11 2014 (Okänd gärningsman) Under åren som går, utan några som helst konsekvenser för det märkliga agerandet, ökar frustrationen hos alla inblandade parter. Försök till medling misslyckas då den anställde och hans fru vägra [...]


Anhörig till Livets Ords vice ordförande trakasserar medlemmar (Del 1)

Postad måndagen den 25 juli 2016 11:04
Kamaraderi och nepotism på Livets Ord? En anställd på Livets Ords kristna skola har under flera års tid trakasserat ett annat par i församlingen fysiskt, psykiskt och med sexuella anspelningar. Detta har kunnat fortgå trots att flertalet av församlingens pastorerLäs mer!


Församlingen Arken 07/23: Pastor Peter Ljunggren vill korrigera vår Gudsbild

Postad söndagen den 24 juli 2016 20:11
I en eldig predikan, mitt under högsommarvärmen, rörde den Kanadensisk-Svenska predikanten om lite under församlingen Arkens mirakelkonferens. På lördagskvällen började han med att förklara för de närvarande att han helt enkelt inte bejakar vare sig andlig eller politisk korrekthet.  Inna [...]
För bloggaren...

Du som har denna blogg kan enkelt vara med i topplistan för kristna bloggar som finns här på KristnaBloggar.com. Du behöver lägga in en liten tracker knapp på din blogg. Din placering räknas utifrån hur populär din blogg är samt hur många klick till och från katalogen din blogg får. Varje vecka startas topplistan om så alla får en chans att va med i toppen. Infoga någon av knapparna nedan på din blogg så dina besökare ser knappen.

Format: 80x15 pixlar

Exempel:


Format: 88x31 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x2 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x3 pixlar

Exempel:


Format: 120x60 pixlar

Exempel:


Format: 120x60x2 pixlar

Exempel:


Format: 125x125 pixlar

Exempel:


Format: 160x90 pixlar

Exempel:


Format: 180x60 pixlar

Exempel:


OBS: Du måste använda HTML koden ovan, länka inte till exempel bilden eller till kristnabloggar.com endast, då räknas inte trafiken.