Den stora kristna bloggkatalogen på nätet

Information om Kreativ Tro

Bloggen lades upp den 13 mars 2018.

Kreativ Tro - http://www.kreativtro.se

Besöka direkt? Ja, ta mig till Kreativ Tro nu! Där kan du läsa mer och kontakta bloggaren vid behov!

Beskrivning

Syftet med Kreativ tro är att visa på kreativa sätt för kreativa kristna att fördjupa sin tro på en kreativ Gud.rnrn"I begynnelsen skapade Gud...", "...och han gjorde människan till sin avbild, lik sig". rnGud skapade oss till att skapa. I kreativiteten kan vi möta honom på ett nytt sätt.rnrnHemsidan har inriktning på både Bible Journaling /Faith Journaling och barnpyssel i kyrkan.

Inriktning: Livet med Jesus
Tracker visningar: 0
Klick ut: 8
Klick in: 0

Känner du någon som vill ta körkort?

Körkortsfrågor

Senaste inläggen från bloggen

Enkla bakgrunder med pastellfärg

Postad måndagen den 18 februari 2019 09:09
Pasteller är perfekt för att göra enkla bakgrunder. Både billiga och dyrare varianter går att använda inom Bible Journaling. Du kan t.o.m använda ögonskugga på samma sätt! Inlägget Enkla bakgrunder med pastellfärg dök först upp på Kreativ Tro.


Gör akrylfärgen transparent

Postad söndagen den 10 februari 2019 14:00
Akrylfärg har många bra egenskaper för Bible Journaling, men det är svårt att använda den på text då den lätt blir för tjock och täcker texten. Här gör vi om akrylen till en akvarelliknande färg. Transparent, billig och färgstark, utan att blöda igenom pappret! Inl& [...]


Bubbelteknik med Akrylfärg

Postad söndagen den 3 februari 2019 14:20
Här är en bubblande teknik där vi verkligen kan visualisera den bubblande glädjen som tex David skriver om i Ps 28. Med bara vatten akrylfärg och vanligt diskmedel bubblar vi med sugrör, så som man alltid ville göra när man va liten (men aldrig fick!). Inlägget Bubbelteknik med Akrylfärg d&oum [...]


Tunn akrylbakgrund och stämplar

Postad söndagen den 27 januari 2019 14:00
Lägg ett tunt tunt lager med akrylfärg med hjälp av ett plastkort eller palettkniv! Går att variera på jättemånga sätt! Inlägget Tunn akrylbakgrund och stämplar dök först upp på Kreativ Tro.


Gör en tonad bakgrund med akrylfärg och våtservett!

Postad söndagen den 20 januari 2019 14:00
Att göra färgstarka bakgrunder med toningar eller mönster är lättare än man tror! Här visar jag hur man med enkelhet på bara ett par minuter kan täcka en hel sida med färg, utan att för den skull täcka en enda bokstav! Inlägget Gör en tonad bakgrund med akrylfärg och v&arin [...]


Lyft din Bible Journaling med bakgrundstekniker!

Postad söndagen den 13 januari 2019 13:00
Intro till miniserie om bakgrunder! Sammanfattning av en del av de bakgrundstekniker som döljer sig i våra tidigare videos. Se hur du kan använda Distress ink, akvarell och Gelatos i din journaling! Lika enkelt som snyggt! Inlägget Lyft din Bible Journaling med bakgrundstekniker! dök först upp på Kreativ Tro.


Skapa motiv med washitejp

Postad söndagen den 16 december 2018 13:05
Washi är ett väldigt vanligt material i Bible Journaling. Ett av mina favoritsätt att använda det är att göra motiv eller siluetter uppbyggda av ränder med washitejp. Här ser du hur jag gör! Inlägget Skapa motiv med washitejp dök först upp på Kreativ Tro.


Palmblad och kalligrafi med penselpennor

Postad söndagen den 9 december 2018 17:51
Penselspetsar är kul att använda för att enkelt få linjer med olika tjocklek beroende på vilket tryck man lägger på pennan! Jag utnyttjar den egenskapen för att göra palmblad och texta modern kalligrafi! Inlägget Palmblad och kalligrafi med penselpennor dök först upp på Kreativ T [...]


En enda distress ink – flera tekniker

Postad söndagen den 2 december 2018 13:00
Lite räcker långt! Bible Journaling är inte en materialsport. Man kan oftast göra mycket med lite. Här visar jag hur man kan använda en enda Distress ink för att göra flera tekniker. Inlägget En enda distress ink – flera tekniker dök först upp på Kreativ Tro.


Grafisk bakgrund med linjal och Inktense

Postad måndagen den 26 november 2018 16:41
Här är en enkel teknik för att göra en geometrisk bakgrund med en linjal! Jag fyller i den med den härliga färgen Inktense och förklarar lite vad som är speciellt med den, men det går att göra med många andra färger också! Testa vetja! Inlägget Grafisk bakgrund med linjal och [...]


Bible Journaling utan Journaling bible

Postad söndagen den 18 november 2018 13:00
5 SÄTT att göra Bible Journaling UTAN en sk Journaling Bible (dvs en speciell bibel med extra utrymme bredvid texten att måla på)! Inlägget Bible Journaling utan Journaling bible dök först upp på Kreativ Tro.


5 steg för Bible Journaling jag (nästan) alltid gör

Postad söndagen den 11 november 2018 13:00
Man kan göra Bible Journaling på otroligt många sätt. Olika färger, olika tekniker, olika avancerade, olika stil osv. Men jag har 5 steg som jag i princip alltid följer, oavsett teknik. Inlägget 5 steg för Bible Journaling jag (nästan) alltid gör dök först upp på Kreativ Tro.


Mina 5 BÄSTA tekniker för Bible Journaling

Postad söndagen den 4 november 2018 13:00
Jag älskar att testa nya tekniker och färger i min Bible Journaling! Men ändå är det några tekniker som jag väldigt ofta faller tillbaka på, som återkommer igen och igen och igen. Här delar jag med mig av dem! Inlägget Mina 5 BÄSTA tekniker för Bible Journaling dök först [...]


Stencil av printable

Postad söndagen den 28 oktober 2018 13:59
Sista delen i höstens printableserie! Denna gången använder vi en utskriven bild (en printable) som mall för att skära ut en stencil i ett vanligt overheadpapper. Inlägget Stencil av printable dök först upp på Kreativ Tro.


Print and Cut med Silhuette

Postad söndagen den 21 oktober 2018 13:15
Visste du att det finns skärmaskiner som du gör egna, utskurna klistermärken med? Precis som ett stickers ark från en butik! Se tutorial om Silhuette Print and Cut här! Inlägget Print and Cut med Silhuette dök först upp på Kreativ Tro.
För bloggaren...

Du som har denna blogg kan enkelt vara med i topplistan för kristna bloggar som finns här på KristnaBloggar.com. Du behöver lägga in en liten tracker knapp på din blogg. Din placering räknas utifrån hur populär din blogg är samt hur många klick till och från katalogen din blogg får. Varje vecka startas topplistan om så alla får en chans att va med i toppen. Infoga någon av knapparna nedan på din blogg så dina besökare ser knappen.

Format: 80x15 pixlar

Exempel:


Format: 88x31 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x2 pixlar

Exempel:


Format: 88x31x3 pixlar

Exempel:


Format: 120x60 pixlar

Exempel:


Format: 120x60x2 pixlar

Exempel:


Format: 125x125 pixlar

Exempel:


Format: 160x90 pixlar

Exempel:


Format: 180x60 pixlar

Exempel:


OBS: Du måste använda HTML koden ovan, länka inte till exempel bilden eller till kristnabloggar.com endast, då räknas inte trafiken.