Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

ROMARBREVET – EVANGELIET FÖRKLARAT!


Ett inlägg från bloggen: Jesusliv


Publicerad den 9 augusti 2017 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

 
Gud frid kära vänner. Jag vill beskriva Evangeliet och de kristna trons grunder via Romarbrevet. Självfallet är Alla brev i Nya Testamentet viktiga, de beskriver tillsammans Evangeliet och Kristi lära, ”summan av Guds Ord är sanning” som Bibeln lär. Vi läser också i Bibeln att ”Guds Ord är liv och läkedom”. Men, en medicin måste ha Alla dess ingredienser på plats annars blir den verkningslös, om vi lägger till en ingrediens eller tar bort en ingrediens så kan medicinen t o m bli farlig och skadlig. Det är likadant med Guds Ord och Evangeliet.
Syndafallet kom till genom att Djävulen ifrågasatte Guds Ord med att säga ”Har Gud verkligen sagt”. Och när Jesus frestades i öknen i 40 dagar, så försökte Satan få Jesus på fall genom att just förvränga Guds Ord, då han tog Skriftställen ut ur sitt sammanhang. Och som Bibeln säger ”Om någon talar skall han tala i enlighet med Guds Ord” (1 Petr.4:11), och ”men du ska predika det som stämmer med den sunda läran” (Tit.2:1). Så vi måste stå fasta vid Guds Ord, rent och oförfalskat, stå fasta vid Hela evangeliet och Kristi lära. Precis som hundratals år av Väckelserörelser gjorde, dessa pionjärer och väckelsebärare från första halvan av 1900-talets Pingstväckelse, Folkväckelsen från 1800-talet, Metodistväckelsen från 1700-talet o s v. Vi läser deras predikningar och böcker och ser att de predikade och gav ut ett sant och helt Evangelium utan kompromiss.
Idag lever vi i den av Bibeln profeterade ”Sista tidens stora avfall från kristna tron”, och miljoner troende går in i olika villoläror, men låt oss stå fasta ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesusliv.