Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Den stora floden


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 11 oktober 2017 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

”Jag ska låta en översvämning täcka jorden och förgöra varje levande varelse, alla som det finns livsande i. Allting på jorden kommer att gå under.”Den stora floden
Befolkningen började föröka sig nu på jorden, och döttrar föddes åt människorna. Då såg Guds söner [6:2 Det hebreiska uttrycket bnei elohim betyder ordagrant Guds/gudars söner och tolkas antingen som någon form av himmelska väsen (änglar) eller som människor i betydelsen Guds barn.] att människors döttrar var vackra och gifte sig med dem de ville ha. Då sa Herren: ”Min Ande ska inte förbli hos människan för alltid, [6:3 Eller: Min Ande skall inte hålla på med människan för alltid.] eftersom hon är kött. Hennes tid ska vara 120 år.” [6:3 120 år syftar troligen på människans livslängd eller möjligen också på tiden fram till floden.]På den tiden, och även senare, [6:4 Se 4 Mos 13:34] fanns det jättar [6:4 Hebreiskans nefilim översätts med jättar i likhet med Septuaginta, men den bokstavliga betydelsen är de fallna. på jorden.] När Guds söner låg med människornas döttrar, fick de barn. De var de gamla tidernas kända hjältar. Herren Gud såg vidden av den mänskliga ondskan på jorden, och att människornas liv och tankar ständigt var alltigenom inriktade på det onda. Herren sörjde [6:6 Eller: ångrade.] att han hade skapat dem, och han var bedrövad i sitt hjärta.
Herren sa: ”Människorna som jag har skapat ska jag utplåna från jorden, och tillsammans med dem alla fyrfotadjur och kräldjur och fåglar, för jag ångrar att jag skapade dem.”
Men på Noa såg Herren me ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.