Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Lovsång, Gamla Testamentet och mentorskap


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 19 november 2017 23:11. Läs inlägget på bloggen här.

Ännu en vecka är över och den har varit så bra!
 
I fredags hade jag bara en lektion, det var väldigt skönt! Efter lunch i skolan åkte jag till Friskis och tränade tillsammans med Johan, det var så härligt! Ja, Johan & jag är still going strong även om jag inte skriver om honom så mycket nu för tiden. Sju månader tillsammans och jag är fortfarande så kär <3
 
På kvällen övade vi lovsång med pappa och sedan bowlade vi på Nöjesfabriken. Jag är ganska värdelös på det senare men det var kul ändå, gemenskapen är ju det viktiga :)
 
Igår gick jag upp tidigt för att vara barnvakt under en föreläsning. Sedan åt jag lunch hemma hos Walfridssons, Johan hade lagat så fin mat åt oss. Jag fick även träffa hans syster, faster och farfar vilket var väldigt trevligt. Efter lunch och sälskapsspel åkte vi och såg på en föreställning som bland andra Johans pappa var med i, det var underhållande. Dagen avslutades med fyra avsnitt av Barnmorskan i East End med mamma och Moa. Vadå beroende...?
 
Idag var ännu en riktigt bra dag. Vi ledde lovsång på gudstjänsten och det var en fantastisk predikan av min före detta ungdomspastor och konfaledare Thomas Fryxelius. Han pratade om nycklar in i Gamla Testamentet- vad man ska tänka på när man läser och hur man kan förstå dess relevans för oss idag. Många har svårt för Gamla Testamentet, svårt att läsa om alla konstiga lagar, krig och hemskheter. Svårt att se hur Gud som Han beskrivs där är samma som i Nya Testamentet. Vissa tycker att han verkar mordlysten och hjärtlös i GT för att plötsligt bli kärleksfull och förl ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.