Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Predikantpoolen och andlig erfarenhet


Ett inlägg från bloggen: Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv


Publicerad den 20 november 2017 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Om du är en pensionerad pastor och inte tycker att tillvaron som pensionär (pensionerad pastor) är särskilt tillfredställande och känner att du har mer att ge efter din tid som pastor och med all din andliga erfarenhet (vad detta nu innebär) eller om du kanske är en person som har något att tala om trots att du ännu inte har uppnått pensionsåldern, så finns det nu en möjlighet för alla före detta pastorer och för dem som vill synas i kyrkorna/församlingarna, att ansluta sig till något som kallas predikantpoolen. 
Det enda kravet är att du tillhör en församling och har rekommendationer från denna. Konstigt nog nämns inte ordet kyrka eller samfund och frågan blir då hur många församlingar det finns som inte på det ena eller andra sättet är anslutna till någon kyrka eller till något samfund.
Finns det några sådana församlingar överhuvudtaget? Om det finns så är i det i alla fall inte många om man nu inte med församling menar att där två eller fler träffas där kommer Jesus att vara mitt ibland dem.
En församling kan bestå av två eller tre personer men detta är givetvis inte vad man menar med församling när man på den ”kristna” hemsidan ”Flammor” gör reklam för predikantpoolen.
Skulle man tillåta att ett litet antal (en liten församling) personer utan något namn inom den etablerade kristenheten, rekommenderar varandra?
Det är knappast tänkbart utan vad man menar med församling är en kyrka eller ett samfund. Dessa kyrkor och samfund är de som skall rekommendera de pensionerade pastorerna eller andra medlemmar som gillar att hålla tal.
För att kyrkorna och samfunden skall kunna rekommendera dem så ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv.