Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Äntligen advent


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 21 november 2017 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Läsarmejl av Ulrik Petersson Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.
I sin första ankomst kom han "till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom" (Johannes 1:11). Han kom ödmjukt, ridande på en åsna.

Lärjungarna gav sig i väg och gjorde som Jesus hade befallt dem. De förde åsnan och fölet till honom och lade sina mantlar på dem, och han satt upp. Folkskaran som var mycket stor bredde ut sina mantlar på vägen. Andra skar kvistar från träden och strödde på vägen. Och folket, både de som gick före honom och de som följde efter, ropade: Hosianna, Davids son! Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden! Matteus 21:6-9.

Genom hela kristenhetens historia har man firat advent. För oss i norden har advent en speciell känsla.

Mörkret, snön, de tända ljusen och detta märkliga att så många som aldrig annars går till kyrkan gör det på advent.

Advent är en förberedelsehögtid inför firandet av Jesu födelse. Advent betyder ankomst. Att Herren kommer. Att han som har varit långt borta i himlarnas himmel har kommit nära, har kommit till oss, för att vi skall kunna komma till honom.

Han kom till jorden. Han kom till sitt tempel. Han kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i hans ankomst. I sin första ankomst kom han "till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom" (Johannes 1:11). Han kom ödmjukt, ridande på en åsna.

Han var i allt som en människa, dock utan synd. Han växte upp under små och ringa förhållanden. När man såg på honom, så märktes inget speciellt.

Därför kunde man knappt tro på honom när han trädde fram i synagogan i Nasaret.

Man kände ju s&ari ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.