Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Guds ord håller att lita på


Ett inlägg från bloggen: Kort Sagt


Publicerad den 21 november 2017 08:08. Läs inlägget på bloggen här.

Jag brukar inte lägga ut citat från t.ex. nametests på Facebook, men har nyligen gjort ett undantag. Ett ord som säger ungefär att jag litar inte på ord, jag litar på handlingar.  Guds ord håller alltid att lita på, människo-ord däremot kan vara vackra välvalda ord med fagra löften, som sedan inte uppfylls. Då tänker jag inte bara på politik och vallöften utan också på vad vår mun så där i allmänhet kan tala.   Pred. 5:4 Det är bättre att du inte lovar något än att du lovar och inte håller det.När det gäller Guds ord kan vi lova stort, han kommer nämligen aldrig att förneka sig. När vi ber i tro och tar emot hans ord så kommer vi att få bönesvar, därför att hans ord aldrig återvänder fåfängt utan att ge vad det lovar. Jak. 2: 14-17  Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men saknar gärningar? Den tron kan väl inte frälsa honom? Om en broder eller syster saknar kläder och mat för dagen och någon av er säger till dem: "Gå i frid, klä er varmt och ät er mätta", men inte ger dem vad kroppen behöver, vad hjälper det? Så är också tron i sig själv död när den är utan gärningar.
 Jak. 2:24-26  Ni ser alltså att människan erkänns som rättfärdig genom gärningar och inte bara genom tro. Blev inte den prostituerade Rahab på samma sätt erkänd som rättfärdig genom gärningar när hon tog emot sändebuden och släppte ut dem en annan väg? Liksom kroppen utan ande är död, så är tron utan gärningar död.
 Vad som finns i vår ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kort Sagt.