Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

De utvalda


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 23 november 2017 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?Bibeln förklarar vilka hans utvalda är"ni Israels barn, hans tjänare, ni Jakobs söner, hans utvalda." 1 Krön 16:13
"ni Abrahams barn, hans tjänare, ni Jakobs söner, hans utvalda."
Ps 105:6
"Så förde han ut sitt folk med glädje, sina utvalda med jubel."
Ps 105:43
"Markens djur skall ära mig, schakaler och strutsar, ty jag förser vildmarken med vatten och öknen med strömmar, så att mitt folk, mina utvalda, kan dricka."
Jes 43:20
"Jag skall låta en avkomma gå ut från Jakob, från Juda en arvinge till mina berg. Ty mina utvalda skall besitta landet, mina tjänare skall bo där."
Jes 65:9
Vi ser här i dessa bibelcitat att "de utvalda" är Guds folk judarna!Den stora vedermödanFör då ska det bli en stor veder­möda, som inte har varit från värl­dens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli. 22. Och om de dagarna inte blev förkortade, så skulle inget kött bli frälst. Men för de utvaldas skull ska de dagarna bli förkortade.Matt 24:21-22Vi läste tidigare och förklarade med eftertryck att de utvalda är judarna. Men för att göra det ännu mer övertydligt så ska vi läsa ett paralellställe i Bibeln till det som Jesus säger. Och detta paralellställe hittar vi i Daniel 12:1:"På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står som försvarare för dina landsmän. Det kommer en tid av nöd, som inte har haft sin like ända från den dag då människor blev till, ända till den tiden. Men på den tiden skall alla bland ditt folk bli frälsta som finns uppskrivna i boken."Dan 12:1Här är det övertydligt a ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.