Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Snapchat bidrar till skönhetsidealen


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 23 december 2017 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

Jag är inte den första att upptäcka det och inte den första att blogga om det. Snapchat-filtren. De har blivit jättepopulära och visst är de roliga! Men jag ser problem. (Det är jag bra på,  har ni märkt det?!) Att Snapchat bidrar till skönhetsidealen är väl egentligen självklart, men de underlättar också för oss att följa normerna för hur man ska se ut. Inte sminkat dig idag och ska skicka en selfie till en snygg kille? På med ett snapfilter bara så är ditt utseende fixat! Det finns förstås olika filter, vissa är spexiga och inte alls förskönande men de flesta ger en exempelvis smalare ansiktsform och mindre haka. Vad signalerar det? Vad gör det med oss, medvetet eller omedvetet, när vi ser bilder på vänner och på oss själva där våra ansikten anpassats efter samhällets ideal?
 
Här kommer ett gäng bilder på mig med och utan filter.
 

Notera ljuset, ärren, näsan (!), ögonen, hakan... Kan inte ens sätta fingret på allt som förändrats men håll med om att det är en stor skillnad!?
 
Här är det ögonfransarna jag märker mest, men det är ju en massa andra små korrigeringar också. Skuggorna under ögonen t ex.

 
 
Genom ett tryck på skärmen kan man få en complete make over, man blir sminkad och förlorar några kilon bara genom en rörelse med fingret. Den moderna teknologins under som förenklar livet för oss... eller ännu ett verktyg för att skapa en falsk fasad av att allt är perfekt, som skadar både oss själva och andra?  ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.