Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Det första budet är det svåraste


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 28 december 2017 02:02. Läs inlägget på bloggen här.

I den här bloggens barndom (i augusti 2016) skrev jag ett inlägg om det första budet. Att det vid första anblick inte verkar så himla svårt att hålla men att det kanske är det allra svåraste. För det är så mycket som vill ta Guds plats i våra liv. Så många olika saker som vi ger vår kungakrona när det bara är Jesus som förtjänar den, och som klarar av att bära det ansvaret. Ansvaret att ge vårt liv mening, att ge oss den djupa glädje vi söker efter på så många ställen. Det här har blivit ännu tydligare för mig sedan jag blev tillsammans med Johan i våras. Det är så lätt att sätta sitt värde i sin relationsstatus och sin partner och låta honom få en plats som bara Jesus borde ha. För att göra det ännu svårare uppmanar samhället oss i princip att göra det- det är ett enormt fokus på romantik, sexualitet och förhållanden. Det är en kamp att låta Jesus sitta på tronen i mitt liv!
 
Det här problemet har ett namn som låter både omodernt och läskigt. Det kallas avgudadyrkan och det talas otroligt mycket om det i Gamla testamentet. (Ger två exempel i mitt tidigare inlägg om det här, klicka HÄR för att läsa!) Israels folk misslyckas gång på gång med att låta Gud vara Gud och inte vända sig åt andra håll för att få bekräftelse på olika sätt. Det finns tydliga paraleller att dra till oss kristna idag- hur vi ständigt tappar fokus och börjar tillbe fel saker. Det händer oftare än vi inser, det är jag övertygad om! Och det har många konsekvenser. 
 
En man som är otroligt bra på att sätta ord på den av ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.