Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Om tiggeriförbud


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 3 januari 2018 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

Debatten om huruvida tiggeriförbud är rätta vägen framåt pågår i Sverige. Jag har sett dokumentären "Lyckolandet" om situationen i Norge, men det övertalade mig inte att tiggeri borde förbjudas. Jag håller inte med Ann Heberlein i debattartikeln nedan. Däremot förklarar Micael Grenholm på ett bra sätt varför tiggeriförbud är ett oklokt beslut. Han jobbar med EU-migranter i Uppsala genom Stefanushjälpen och han bryr sig människorna i fråga, till skillnad från vad vissa politiker verkar göra... Länkar nedan! 
 
Ann Heberlein på Expressen: "Den stora lögnen om tiggarna har spruckit"
 
Micael Grenholm på YouTube: "Tiggeriförbud är världens sämsta idé"
 
En artikel på organisationen Stefanushjälpens hemsida som respons på "Lyckolandet"
 
Här kan ni läsa olika artiklar från SVT Nyheter.
 
Det här är en komplex fråga, men jag tror inte alls på ett förbud. Det skulle i så fall bara gynna oss priviligerade Sverigebor som slipper plågas av världens orättvisor på våra egna gator. I en artikel från SVT uttrycktes att flera göteborgare upplever sig bli ofredade när ”de uppvaktas närgånget” av tiggare. Svenskar i ett nötskal- kränkta av allt? Så här ser verkligheten ut på denna jord, och vi behöver ta tag i problemen i stället för att försöka stänga ute dem och låta någon annan, någon annanstans lösa dem. Så tänker jag.
 
 

Foto: SVT Nyheter / TT ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.