Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Om himlen och helvetet, rädsla och KÄRLEK.


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 6 januari 2018 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

TRIGGER WARNING: jag nämner döden och självmordstankar i det här inlägget. 
 
Den tjugosjätte december skrev jag om synd och straff på bloggen, på ett ganska teoretiskt och teologiskt plan. Jag är som ni förhoppningsvis ingen utbildad teolog, bara en 18-åring med en relation med Jesus och en väldig massa funderingar. Jag delade lite reflektioner utifrån ett citat i boken "En enda Gud- Allah eller Jesus?". Det var inget super-genomtänkt utan några funderingar helt enkelt. Jag känner att jag måste belysa det här eftersom jag tror att mina texter kan uppfattas som "jag vet allt och jag har alltid rätt"... Så är det inte, jag tror inte det och jag hoppas att inte ni får det intrycket heller. 
 
Men jag vet att det här med synd, straff och helvetet (även om jag faktiskt aldrig nämnde ordet "helvetet" i inlägget) ett svårt ämne och en känslig punkt för många. Det kan lätt tolkas som ett hotfullt budskap- att synden har konsekvenser, och om vi gör det fienden vill så ger vi honom utrumme. Jag tror också att kyrkans historia i Sverige och Europa bidrar till att mångas tankar förs till syndakataloger och skrämselpropaganda om helvetet, saker som i mina ögon antingen är stora misslyckanden eller medvetna taktiker för att få större makt över människor. I kristna sammanhang idag är det inte något man tar upp lika ofta idag, och till viss del tror jag vi behöver prata mer om döden, men jag tror inte alls på att skrämma människor med helvetet som ett sätt att få dem att tro på Gud och lyda Honom. Den bakgrunden vill jag att ni ska ha med er när ni läser den här texten!
 
Jag fick en kommentar på inlägget "Synden straffar sig själv" ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.