Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Bibelns undervisning om uppryckandet


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 13 januari 2018 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

Av Kurt LundmarkAtt Jesus skall hämta alla de troende till sig är en biblisk sanning. De döda som tror på Jesus kommer att uppstå, och de troende som då lever kommer tillsammans med de som har uppstått lyftas upp för att möta Jesus i rymden.Trots att denna lära är mycket tydligt i Bibeln, både i gamla testamentets undervisning och av nya testamentets undervisning, både av Jesus själv och i breven så påstår en del att detta är en villolära.

Detta falska påstående har jag stött på nätet och av kommentatörer på bloggen. Hur har man kunnat missa en sådan biblisk sanning?

Här nedan tar jag upp vad bibeln säger om uppryckandet.

HanokSedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom. (1 Mos 5:24.)

Detta är första gången vi stöter på uppryckandet i Bibeln. Som du ser så är det alla redan i femte kapitlet i Första Moseboken. Hanok vandrade tillsammans med Gud. Plötsligt såg man honom inte mer eftersom Gud hade hämtat honom.

Så kommer det att vara med uppryckandet. Plötsligt kommer människor inte se de de troende mer, eftersom de plötsligt bara kommer att vara borta.

Hanok är en profetisk förebild på uppryckandet. Om Hanok står det också i nya testamentet:

Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud. (Hebr 11:5.)

Här står det att Hanok inte fick möta döden, eftersom Gud tog honom till sig. Så kommer det att vara med oss som tror på Jesus. Vi kommer inte att möta döden eftersom Gud tar oss till sig. Detta sker i uppry ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.