Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att hedra sin fader och sin moder


Ett inlägg från bloggen: Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv


Publicerad den 9 februari 2018 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

Det fjärde av de tio Guds bud (budord) som säger att du skall hedra din fader och din moder är ”antagligen” inte så svårt att ta till sig för dem som har växt upp med troende föräldrar alternativt med föräldrar som inte har varit troende men stöttande, omhändertagande, lyhörda för barnets/barnens behov och som har tagit sitt ansvar som föräldrar (med allt vad det innebär) på allvar.
"Hedra din fader och din moder, för att det må gå dig väl och du må länge leva på jorden." (Ef. 6:2-3).
Det vill säga de har fått en stabil, trygg och kärleksfull uppväxt och dessutom står kanske föräldrarna kvar som stöttepelare i bakgrunden (på ena eller andra sättet) även om barnet (barnen) har fyllt både 30, 40, 50, 60 och i vissa fall 70 år och sedan lång tid tillbaka inte är några barn.
Självklart är det inte under såna omständigheter så svårt att hedra sina föräldrar som barn, som ungdom eller som vuxen (det är lätt) men hur skall de ”Guds barn” (och jag misstänker att det finns en hel del varav jag själv är ett) förhålla sig till föräldrar som till exempel har begått äktenskapsbrott (de har skiljt sig, i vissa fall, flera gånger) och kanske brutit mot andra bud samt lever i världen och älskar att leva i världen utan att känna något behov av att vända om, ångra vad de har gjort (vad det än må vara) och fortsätter att göra ont (gå emot Guds bud) på olika sätt? 
”Den som skiljer sig från sin hustru och tager sig en annan hustru, han begår äktenskapsbrott mot henne. Och om en hustru skiljer sig från sin man och tager sig en a ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv.