Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Israelmarschen Helsingfors, Finland 2018


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 12 februari 2018 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Av Daniela Persin 15 olika Israelföreningar i Finland samordnade en marsch genom Helsingfors centrum till riksdagshusets trappor för att stödja Israels rätt till sin enade huvudstad Jerusalem.De räckte över en adress till riksdagen som förespråkar Israels rätt till sin huvudstad och vädjar till Finlands politiska ledning att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.
Riksdagsledamöter höll tal 
Adressen mottogs av riksdagens Israelvängrupps ordförande Peter Östman. Även andra riksdagsledamöter höll tal likasom Michel Grünstein som representant för Judiska församlingen.

Det var ett gott deltagande trots ruskigt väder och dåligt väglag. Finska Yle skrev ett neutralt reportage från tillställningen med en bra bild, vilket i och för sig var något mycket positivt, och YLE kanal 2 hade ett kort reportage i kvällsnyheterna kl. 19.Det var glädjande att inga aggressiva och negativa ord hördes när vi marscherade genom Helsingfors centrum. Människorna följde närmast nyfiket med och tog bilder och videon, eller visade ointresse.Genast reagera
Så som Michel Grünstein påminde oss, när antisemitism klär sig i antiisraelismens kläder idag så ska vi genast reagera med fakta när vi hör antiisraeliska toner runt omkring oss och därmed utmana hatretorik. Men mitt i allt detta välsignar vi och önskar fred - även till våra fiender! Hevenu shalom aleichem, som vi sjöng på gatorna!

Daniela Persin (Text, bild, video)Nyckelord: DP israelmarsch ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.