Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Inspiration till att leva annorlunda


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 3 april 2018 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

Ni som känner mig vet att jag har ett stort engagemang för miljöfrågor och att mycket av min vardag påverkas av det. Vad kommer det från? Jag fick den frågan härom veckan och konstaterade att det har funnits hos mig i många år, men familjen kommer det inte från och jag kan inte komma på något annat specifikt som satte igång det. Jag tror att det kan vara en av de saker Gud har lagt ner i mig som person helt enkelt, som jag brinner extra mycket för. Jag tror verkligen att vi som kristna är kallade att ta hand om skapelsen- naturen, djuren och framför allt andra människor. För klimatförändringar och miljöförstöring som sker på olika sätt påverkar inte bara naturen i sig utan också människor över hela världen, som jag som Jesu efterföljare vill älska som mig själv. 
 
Ofta tycker jag att de tankar jag har och de vanor jag vill odla möts med motstånd eller åtminstone skepsis. Men för några veckor sedan blev jag medlem i en organisation som för samman kristna med övertygelsen om att vi måste leva annorlunda, vi måste gå i en annan riktning än vad vi gör idag. Organisationen heter God Jord och på sin hemsida presenterar de sig såhär:
 

God Jord är en kristen organisation med syfte att hjälpa individer och kyrkor att leva hållbara liv som speglar Jesus osjälviskhet och Faderns kärlek till sin skapelse.
Vi reagerar på vår tids konsumtionshets, själviskhet och materialism och vill istället vara efterföljare till Jesus som lever i enkelhet, osjälviskhet och förundran inför skapelsen. Detta gäller alla kristna. Därför vill God Jord samla, inspirera och praktiskt hjälpa lärjungar till helhj&aum ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.