Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att be för fiender och att vända andra kinden till


Ett inlägg från bloggen: Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv


Publicerad den 17 april 2018 02:02. Läs inlägget på bloggen här.

Dessa bibelcitat har misstolkats av Satans kristna kyrkor genom historiens gång och fått kristna till att bli dörrmattor för all slags ondska samtidigt som det har skapat så mycket skuld och skamkänslor hos enskilda kristna som Jesus har talat till som en normal fader talar till sina barn.
En normal fader i världen ber inte sina barn att be för dem som är barnens fiender och som förföljer dem och kanske förföljer hela familjen/släkten (fadern personligen) men som kristna skall vi be för alla fiender samt vända andra kinden till för att bibeln säger så.
Hur går detta ihop?                                           
Skall vi be om att fienderna (de som vill oss ont) skall kunna gå vidare och göra ännu mer ont så att ondskan skall kunna sprida sig eller hur skall vi be som frälsta och kristna?
Att be för en ogudaktig överhet som hatar allt vad Gud/Jesus heter tror jag inte att de som var eller kallade sig kristna under nazitysklnad eller Stalintiden gjorde. Jag tror inte att de kristna under den tiden bad om att få ännu mer förföljelser och ännu mer fiender.
Om de bad så handlade det om att fienderna skulle lämna dem ifred. De var väl medvetna om att våld föder våld och det var det som Jesus hade talat till dem om. Att be för fiender handlar sålunda inte om att be om att få bli våldtagen av främlingar i sitt eget hemland, att be för dem som tillåter dessa övergrepp och annat att ske men som har makten i ett samhället så länge det inte drabbar dem personligen.   
Möt inte våld ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Laglöshetens hemlighet - Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv.