Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Problemen med nya teknikprylar


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 26 juni 2018 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

Jag har fått en ny mobil! Fast egentligen är den inte ny, den är begagnad, och i det här inlägget tänkte jag berätta bakgrunden till att jag valde att inte köpa en ny mobil och varför du inte heller borde göra det.
 
Vet du vilka som har varit involverade i produktionen av din teknikpryl och vilka villkor de arbetat under? Kolla t ex den här sidan. För er som är lata kan jag klistra in en bit av texten.
 

Rapporter från FN och flera människorättsorganisationer visar tydligt att mineraler som används i elektronik förlänger och förvärrar konflikten i DRK (Demokratiska Republiken Kongo). [5] Rebellmiliser och andra beväpnade grupper tar kontroll över gruvor och beskattar arbetare för att finansiera sina strider. Deras vinst beräknas vara ca 180 miljoner USD per år.[6]
Arbetsförhållandena i dessa gruvor är dessutom förfärliga. De flesta gruvarbetare i DRK tjänar 1-2 euro per dag, och 75 % av dem beräknas inte kunna klara av att försörja sina familjer med det de behöver.[7] Barn är eftertraktade då de kommer in i trånga schakt och inte äter lika mycket som vuxna, mellan en och 1,5 miljoner barn arbetar i mineralgruvorna.[8] Skyddsutrustning är väldigt sällsynt, vilket gör att skador och dödsfall är vanligt förekommande.[9] Det tunga arbetet och den smutsiga miljön är även farlig för arbetarnas hälsa.
(https://rattviselektronik.wordpress.com)
 
Kolla också den här trailern till dokumentären "Blood in the Mobile".
Låter inte direkt som något man vill bidra till, eller hur? Det vill inte jag i alla fall. Och köper man begagnat köper man ju något som redan är producerat och kanske skulle slängts annar ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.