Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 22 juli 2018 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

Kommentar av Rune Johansson Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.Stora och svårsläckta skogsbränder är globalt sett inget ovanligt och förekommer varje år fast oftast på olika platser. Vanligtvis är orsaken till dessa bränder varma och torra somrar ofta i kombination med oberäkneliga vindar. Anlagda bränder anges också som en av orsakerna.
Tittar vi globalt på några av de större bränderna under de senaste tio åren framstår de nu aktuella svenska bränderna som tämligen ”normala”.
Australien2009 drabbades Australien av enorma skogsbränder vilket krävde 173 dödsoffer. Minst 400 personer skadades varav flera allvarligt. Bränderna förstörde 2000 hem och en yta av Gotlands storlek ödelades. Flera av bränderna var anlagda av pyromaner. 2013 och 2014 drabbades Australien även då av bränder minst i paritet med de nu aktuella svenska. Den gångna vintern var i Australien den värsta på flera år och 150 bränder härjade samtidigt, hem förstördes och en ansenlig mängd boskap dog.
Portugal2017 var det Portugals tur att drabbas av bränder detta efter en mycket torr och varm sommar. I ett område i centrala Portugal huserade mer än 20 bränder samtidigt vilka bekämpades av 2400 personer och 750 fordon från räddningstjänsten. Runt 70 personer avled av bränderna.
SpanienFjolåret innebar också svåra bränder i Spanien. Flera tusen personer fick evakueras och tre personer omkom till följd av lågorna. Flera av br&aum ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.