Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Av riksdagskandidaterna bor bara 1% i "särskilt utsatta områden"


Ett inlägg från bloggen: MXp


Publicerad den 13 augusti 2018 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

54 av 5 585, motsvarande en procent, av de politiker som kandiderar till höstens riksdagsval bor i ett område som klassificeras som särskilt utsatt.
– Det är väldigt tråkiga siffror och höra, säger Ahmed Abdirahman, grundare för Järvaveckan.
Rinkeby och Tensta i Stockholm, Rosengård i Malmö och Biskopsgården i Göteborg. Alla är de områden som klassificeras som särskilt utsatta av polisen. I Sverige finns det totalt 23 stycken.Gemensamt för dem är att de brottas med svåra utmaningar som hög arbetslöshet, mycket kriminalitet och stor segregation. Ahmed Abdirahman grundare för Järvaveckan, ett initiativ som syftar till att minska avståndet mellan politiker och boende i förorten.
Ahmed Abdirahman är Tenstabo och jobbar som näringspolitisk expert vid Stockholms Handelskammare och är även grundare för Järvaveckan. Ahmed Abdirahman menar att många människor i dessa områden ofta känner sig utsatta av olika anledningar, bland annat kriminalitet, arbetslöshet och dåliga skolresultat.

– Många känner sig inte hörda. De skriker men politikerna hör dem inte, säger Ahmed Abdirahman.KÄLLA: En procent av riksdagskandidaterna bor i särskilt utsatta områden.H/T: Daniel Berger ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av MXp.