Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Radikal kristen tro kostar förföljelse


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 17 september 2018 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

Läsarmejl av Sigvard Svärd  Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. Och med kristen tro menar jag då tydlig sådan. Exempelvis att Bibeln är avgörande för tron, att Jesus framhålls som enda vägen till Gud, att det kristna vittnesbördet kännetecknas t.ex. av upplevda ”heliga” drömmar och visioner, samt under och tecken i den helige Andes kraft. Samtidigt med det sagda om förföljelse utöver världen från Sverige räknat, måste det också sägas: Att förr eller senare ”drabbas” den kristne – som radikalt håller sig till Bibeln, som bestämt förkunnar att Jesus är världens ende Frälsare, och som klart hänvisar till den helige Andes uppenbarelse – av förföljelse oavsett var man bor och är. Det som började med hånfullhet på första pingstdagen i Jerusalem, med att somliga som var där, menade på att de som uppfyllts av den helige Ande och börjat tala tungomål, hade druckit sig fulla av sött vin (Apg 2:13) – fortsatte efterhand med en så stor förföljelse att närmast hela församlingen i Jerusalem skingrades (8:1). Först ”idiotförklarades” lärjungarna, sedan kom klappjakten med våld mot dem. Men Gud ”kom igen” med sin församling i Jerusalem ännu en gång inte lång tid efter (9:33). Dock uppstod det snart nytt motstånd (23:20-21).
En sida av tron
Att räkna bort motstånd och förföljelse, eller att leva ett så ”lågt” kristet liv att risken för ”attacker” blir minimala, ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.