Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Ingen kan lura Jesus


Ett inlägg från bloggen: Apg29


Publicerad den 10 oktober 2018 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?Maira Küchen skriver i en debattartikel i tidningen Dagen:

"Men som kristen måste jag ta risken att bli lurad så som Jesus blev lurad."

Hallå! Sen när gick det att lura Jesus? Det är en grundläggande sanning att det inte går att lura Gud. Dessutom står det i Bibeln att Jesus visste vad som fanns i människan. Han behövde inte höra någon vittna om människan, ty av sig själv visste han vad som var i människan. Joh 2:25


Nej, du kan inte lura honom. Det är väldig dålig kunskap om evangeliet och vad Bibeln säger när man påstår någonting sådant.

Evangelisation?

Bakgrunden till artikeln handlar om sju bulgarer som åtalades för människohandel med tiggare. Kyrkan förstod att tiggarna utnyttjades, men hjälpte ändå ”bossarna”.

Det är i det här sammanhanget som skribenten påstår att man som kristen måste ta risken att bli lurad "så som Jesus blev lurad". Och att man då gör vara någon slags mission.Missionsbefallningen innebär inte att uppsöka platser, situationer och människor långt borta, sammanhang som vi alltid förr eller senare kan åka hem från och avgränsa från vår egen tillvaro.Som kristen riskerar jag definitionsmässigt att bli utnyttjad. Att jag sträcker ut handen till min nästa och delar med mig av det jag har kan missbrukas. Denna grundläggande risk är oupplösligt förbunden med min tro.
Snacka om att förvränga evangeliet och missionsbefallningen! Nej, sann mission är att man predikar om Jesus och uppmanar människor att ta emot honom så att de blir frälsta!

För ingen kan lura Jesus!Nyckelord: apg29 live christer &a ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Apg29.