Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Mina sista dagar i Tansen


Ett inlägg från bloggen: Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag


Publicerad den 9 januari 2019 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

Mina fem veckor i Tansen har fått sitt slut. Jag skriver det här från mitt rum på Goshen i Kathmandu. Men nu ska jag berätta från början om mina sista fyra dagar i min barndoms stad.
 
Lördagen den femte januari var den första av de sista ganska fullspäckade dagarna. Först var jag på min sista nepalesiska gudstjänst, vi sjöng bland annat en av mina favoritlovsånger och det var två härliga timmar som vanligt. Sedan gick jag hem för ungefär en timme och hjälpte hustrun, moster M och K (kvinnan i 30-årsåldern som också hyr rum i huset) att skära grönsaker till eftermiddagens ungdomshäng. Moster M är nu bara i Tansen för jobb men har bott där länge och varit ungdomsledare också verkar det som (dock inte i den kyrka jag går till). Hon hade bjudit in ett gäng på runt tio ungdomar från hennes kyrka för att laga mat över öppen eld, äta och bara umgås. Jag var också bjuden eftersom jag bodde i huset. Så jag satt där i solen och skar tomater och småpratade med kvinnorna.
 
Efter en stund gick jag till ungdomsgudstjänsten i min kyrka som jag länge tänkt gå på, tillsammans med Sunita, som är den 16-åriga nepalesiska nyinflyttade tjejen som var med på juldagen. Hon kommer från Pokhara och har berättat att hon inte har några kristna vänner i Tansen vilket jag tyckte var tråkigt, min erfarenhet är att det är superviktigt med jämåriga troende som kan stötta och bygga upp en. Så när jag och Lalu bestämt att vi skulle gå på den här ungdomsgudstjänsten (som var gemensam med flera kyrkor i staden, de verkar ha ett jättebra samarbete!!) tänkte jag att jag kunde bjuda med henne. Jag var lite nerv& ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag.