Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Strider och Segrar - Strategiska Platser


Ett inlägg från bloggen: In My Living Room


Publicerad den 31 mars 2019 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

Så sitter jag här och funderar vad jag ska skriva om. En liten lapp har legat vid datorn där jag skrivit upp sådant jag tänk att ta upp men inte fått till - ännu...✍ EChurch: Vår relativt nystartade församling i Uppsala. Tänkte presentera den och visa bilder. Är så glad och tacksam för att få vara en del av den och se hur den växer mer och mer. Inget är självklart ,och jag förstår att i allt detta måste det vara Gud som ger ritningen och växten. Men det får bli mera kring detta en annan gång.


 
✍ Två barnmorskor: Ja, vad kan detta vara? Det handlar om två fantastiska kvinnor, Sifra och Pua. De hade antagligen huvudansvaret över de hebreiska barnmorskor som fanns i Egypten, när slaveri och förföljelse förtryckte dem. De blev uppmanade att döda alla pojkar som föddes... 
Men barnmorskorna fruktade Gud
och gjorde inte som den egyptiska kungen besfallt dem
utan lät barnen leva.
Och Gud lät det gå väl för barnmorskorna...
Eftersom barnmorskorna fruktade Gud,
välsignade han deras hus.
2 Mos 1: 17, 20, 21
 ✨
Kan det var så, att det ligger en hemlighet i ett lands välsignelse, när kvinnor står upp frimodigt för sanning och rätt? Här försökte den Egyptiske kungen manipulera och styra vad Sifra och Pua skulle ge för arbetsorder till sina medarbetare.
Det krävs mod att stå upp emot förordningar. Att inte tänka på sitt "eget skinn" eller karriär för att hitta en lättare väg. Det är inte alltid bekvämt och enkelt, MEN det är nödvändigt!!!


En lördag i mars, med "Kvinnor I Nätverk," blev en sådan dag, när flera fick släppa det oviktiga och istället s ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av In My Living Room.