Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att underordna sig


Ett inlägg från bloggen: Kristen och Glad -


Publicerad den 21 augusti 2019 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

Gud står emot de högmodiga men ger nåd åt de ödmjuka. Underordna er därför Gud. (Jak‬ ‭4:6-7‬)‬ Underordna er varandra i vördnad för Kristus." (Ef 5:21)
Att underordna sig Gud innebär att vi även underordnar oss varandra hur konstigt det än kan låta. Att underordna sig Gud och varandra innebär också ett andligt skydd. Att underordna sig en annan människa kan innebära att vara öppen med sina svagheter och tillkortakommanden. Det kan innebära att be om hjälp på de områden där jag är svag och att be om förbön vid sjukdom eller andra problem i livet. Att gå igenom livet och låtsas som att allt är bra är inte ärligt. Vi lever i en fallen värld och påverkas av den. Alla möter vi tuffa saker. Att våga vara öppen med det tuffa och be om hjälp eller bara våga visa att allt inte är perfekt öppnar upp för Gud att verka i ditt liv. Gud kan sända exakt de människor du behöver runt dig. Men om du har en fasad av att du inte behöver någon hjälp, hur ska då Gud kunna nå dig? Du kan inte anklaga Gud att inte bry sig om dig om du inte låter honom omhulda och vårda dig. Jesu kropp här på jorden är församlingen. Han har valt att göra sig synlig genom församlingen som är hans händer, fötter och mun här på jorden. Dina trossyskon vill hjälpa dig och stötta dig. De vill pusha dig. De behöver ibland kanske också förmana och tillrättavisa dig på ett kärleksfullt sätt - allt för att du ska nå upp till en manlig (kvinnlig?) mognad i Kristus. På arbetsplatsen brukar man säga att vi är varandras arbetsmilj& ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen och Glad -.