Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Hjärtats begär


Ett inlägg från bloggen: Kristen och Glad -


Publicerad den 4 januari 2020 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

"Lita på Herren och gör det goda, bo i landet och lev i trofasthet, och ha din glädje i Herren. Då ska han ge dig vad ditt hjärta begär."
‭‭Ps‬ ‭37:3-4‬ 
Gud ger dig inte mer än vad du begär av honom. Gud ska ge dig vad ditt hjärta begär står det. Hjärtat står för i bibeln vår drivkraft, vår övertygelse, det vi är överlåtna åt. Jag tror att vi kan lura oss själva och tro att vi är överlåtna till Gud och begär av honom när vi i praktiken i mångt och mycket fungerar som världen i våra tankar och våra begär. 

Om jag tex är sjuk så vill jag bli frisk, men de tankarna och det begäret blandas upp med mycket annat. Tex varför har jag blivit sjuk? Varför ska just jag lida? Avundsjuka på andra som får vara friska och kunna leva fullödiga liv. I vårt begär av att bli frisk finns det ett hopp och en tro på att Gud kan och vill hela mig?

Vi vet att Gud KAN hela människor för det har vi hört många vittnesbörd om och det kan till och med vara så att det blir jobbigt att höra att andra blir helade eftersom man själv inte blir helad. Så frågan om Gud KAN hela brukar inte vara svår. Det tror vi nästan alla. Men sen frågan om Gud VILL hela mig det blir lite jobbigare. 

I huvudet vet jag att Gud vill hela mig men sen finns det tankar och känslor som snurrar runt i kroppen på oss. Jag kanske inte känner mig värdig nog. Om vi försöker få tag på våra känslor nu och inte enbart tänker med förnuftet. Känns det som att idag kommer Gud att hela mig! 

Antagligen inte. Många av oss har blivit trötta på att gång på gång söka fö ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen och Glad -.