Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Jesus = Girl Power


Ett inlägg från bloggen: Kristendesign.blogg.se


Publicerad den 11 december 2019 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

Vad säger Nya Testamentet om kvinnor? Är kvinnan mannens ägodel som i så många andra religioner, eller är det så att Jesus förespråkar jämlikhet? Girl Power – är det att vara kristen?


 

Det framgår ganska klart och tydligt i Galaterbrevet 3:26-29 (länk till bible.com) att Jesus jämställer man och kvinna. Faktum är att det framgår många gånger i Nya Testamentet, både av Jesus ord och Jesus handlingar att han, och därigenom Gud, jämställer mannen och kvinnan. I dag tittar vi på ett stycke i Galaterbrevet eftersom vi även släpper en ny design för tryck på våra kläder i detta tema. 
Galaterbrevet 3:26-29

Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus. Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus. Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus.

Ingen skillnad mellan grek eller jude, man eller kvinna och så vidare. Faktum är att när de första kristna missionärerna vågade sig upp i norden för lite mer än 1000 år sedan, så var det främst hos de beryktade vikingar kvinnorna de fick sitt gehör. Kvinnorna i Norden förstod snabbt vad Jesus ord betydde, för männen tog det nästan 300 år innan de blev övertygade. 
Är kristendomen kvinnornas religion?
Ja! Likväl som männens. Kristendommen är allas religion och Gud är allas vår skapare. I världen förtrycks, våldtas, misshandlas, berövas sina mänskliga rättigheter, förslavas, ingås tvångsgifte, hundratals miljoner kvinnor i olika så kallade religioners namn och i enlighet med dess märkliga skrifter. Detta är INTE KRISTENDOM! Gud hatar in ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristendesign.blogg.se.