Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

KORSMÄRKT GUD - Evangeliet!


Ett inlägg från bloggen: Jesusliv


Publicerad den 22 april 2020 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Gud dör på ett blodigt kors för att försona människan med sig själv, kan det bli mera dramatiskt än så? Det är kärlek som driver denna häpnadsväckande händelseutveckling, som det står ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv”. Här spårar vi orsaken till varför Jesus gick frivilligt lidandets väg upp på korsets trä, för att människan inte ska ”gå förlorad utan ha evigt liv”.
Låt oss blicka bakåt till begynnelsen. Människan skapades för andlig och familjär gemenskap med Gud. Hon gjorde uppror och ville själv vara sin egen gud; ett gift av själviskhet, synd och ondska besudlade människonaturen, något världen och historien tydligt visar. En titt i vilken dagstidning som helst blir övertygande. Synd är brott mot Guds bud och vilja, och vem har inte t ex ljugit, förtalat, stulit, behandlat någon illa, varit kärlekslös eller egoistisk. Detta gift ger en inre tomhet och otillfredställelse eftersom människan nu kom utanför det hon skapades för, kontakten och gemenskapen med livskällan bröts helt enkelt.
Men, Jesus kom till oss. Guds Son sträckte smärtsamt ut sina händer på Korset som ville han omfamna hela världen, men grova spikar genomborrade frälsarens händer och fötter, våra synder tog Jesus på sig likt en jättemagnet, ja, synden var romarnas piskrapp som slog mästarens rygg blodig och hammarslagen som bankade fast Herren med grova spikar på Korset. Gud Fadern lät så ske, för att straffet var lagt på Honom. Jesus skulle ta itu med ”syndproblemet” och dess fruktansvärda kons ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesusliv.