Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Allt som sker är inte Gud


Ett inlägg från bloggen: Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID


Publicerad den 5 april 2020 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Det var länge sedan jag bad just Fader vår. Men det är en bön som sammanfattar så bra. Den sätter saker och ting i perspektiv också, tycker jag. Hjälper oss att lyfta vår blick en aning. Påminner oss om vilken plats som är vår och vilken plats som är Guds.
Vår Far i himlen..
..ett erkännande om att Gud är en himmelsk far. Som vi dessutom kan prata med. Eller kanske en önskan, eller en undran om det kan vara så.. att Gud faktiskt är en himmelsk Far? Fokuset flyttas i alla fall ifrån allt det som finns på jorden och riktas i stället mot något helt annat; mot himlen. Till den plats där Gud är och allt vad det innebär. Och till en fadersgestalt som inte är lik våra jordiska fäder. 
..låt ditt namn bli helgat
Du är helig och det finns ingen som dig. Du är bara ljus och det finns inga mörkar fläckar i dig. Du visar vad som är gott och vad som är ont. Låt människor förstå dig, hur du är och hur du inte är. Låt ditt liv nå fram till människors hjärtan.
Låt ditt rike komma
Låt ditt rike bli uppenbart mitt ibland oss, låt människor få se hur riket fungerar. Det riket där din Son är Herre, där ditt ord är en lag som befriar och där din oändliga nåd är ett faktum. Låt riket komma hit, och låt dess närhet få oss att böja våra hjärtan och ta av oss våra kronor. Lär oss att se med nya ögon. 
Låt din vilja ske, på jorden som i himlen
Låt det som är din vilja ske, framför vår; förstå din sanning, och summan av den. Låt oss bygga upp så som du vill. Lär oss att leva så att det gynnar alla. Lär oss vad din vilja är. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID.