Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kärleken söker inte sitt


Ett inlägg från bloggen: Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID


Publicerad den 26 april 2020 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

(Del 5 i serien om Kärleken)
Idag om att kärleken inte söker sitt. 


Bibelns vägledning om hur kärleken ser ut är en stor inspirationskälla. Därifrån hämtar jag många råd när det gäller både ett och annat.
När det gäller äktenskapet är det ett alldeles ypperligt sunt och fint förhållningssätt som målas upp. 
Verserna 4-8 ur 1 Korintierbrevet 13 är centrala i den här korta serien av inlägg. 
Jag tror verkligen på äktenskapet! att det kan växa och bli något så starkt och unikt och som aldrig kommer att likna någon annan relation man har till någon annan människa. Någonsin. 
Om det ska kunna bli det, olikt alla andra relationer alltså, då behöver det ju såklart också behandlas annorlunda. På många sätt. 
En vilsam plats
Jag ser äktenskapet som en oas, där både jag och min man kan få vara precis som vi är - och vara accepterade av varandra. Det handlar aldrig om att inte se att det finns svagheter och kanske rentav dåliga sidor. Däremot att medvetet välja vad det är man vill förstora, och liksom lägga fokus och mer uppmärksamhet kring det som är bra och fint.
Det låter enkelt, eller hur, men det kan vara knivigt. Ofta har jag tänkt att när man gifter sig, då går man rakt in i en process av personlig utveckling! För det är precis vad det är! Försöka få allt i livet att fungera på bästa sätt, och där båda två mår bra och tas hänsyn, det är en sann utmaning och kräver ansträngning. 
Stadig och oföränderlig källa
Därför tycker jag det är superskönt att ha något att förh& ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID.