Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

När ska man släppa barnen?


Ett inlägg från bloggen: Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID


Publicerad den 17 maj 2020 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

Sedan ett par veckor tillbaka hade dottern bestämt med en klasskompis att hon skulle övernatta där nu från idag och två nätter framåt. Jättekul såklart. Hon packade vad hon behövde och fick cykeln med sig in till stan. Där skulle hon ta med den på tåget och åka till kommunen där kompisen bor. Hon är så företagsam när det är något hon är inställd på, så det imponerar. Regn-ponchon fick hon ju med packa ner, så som det regnat idag!
Men eftersom varken jag eller Jonaz känner den här kompisen, eller föräldrarna, så undrar man ju ändå: ska man kanske höra av sig till föräldrarna eller är det dags att sluta med det nu?😏 och bara låta henne åka? Nej, kom vi fram till. Det är nog inte dags för det än..❤️
Med telefonen i ena handen och kompisens ena förälder i örat så konstaterade vi i alla fall att det är skönt med så stora barn som ändå reder sig själva. Jo, så är det ju. Jag fick i alla fall en röst att prata med.  
Men någonstans går det ju en osynlig gräns
Någonstans ska ju vi som föräldrar släppa våra barn, till att oftare och oftare ta egna beslut och ta hand om alla konsekvenser som kan tänkas bli. Och så ska vi finnas där bredvid och stötta och prata. Så att de vänjs in i den delen av världen som inte är särskilt lik den värld de varit vana vid här hemma. 
Tänk vad många föreställningar man kan ha om att vara förälder, innan man blivit det. Det hade jag med. Och jag lär mig säkert minst lika mycket om att vara förälder med barnen som lärare, som våra barn lär sig om att ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kreation - FÖR EN LJUS FRAMTID.