Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 15 sep - 2 Sam 10


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 15 september 2020 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

MISSFÖRSTÅDD - 2 Sam 10Bibelläsning: Andra Samuelsboken 10Läs bibeltexten här "Då sade David: "Jag vill visa godhet mot Hanun, Nahashs son, eftersom hans far visade mig godhet" (2 Sam 10:2 FB)David hade blivit väl behandlad av Nahash och sände därför ett sändebud för att visa godhet till Nahas son Hanun. Gesten misstolkades och folket trodde att Davids sändebud var där för att spionera på Hanun och hans rike. Det hela ledde till att att Hanun startade krig mot David.Vi kan uppleva liknande situationer i vår tid. Man förväntar sig inte att någon vill göra det som är rätt eller gott utan att själv få ut fördelar av det. En god eller rätt handling kan missförstås och tolkas till något helt annat än den var avsedd att vara.Ingen väntar sig att man ska göra det som är rätt eller gott bara för att det är rätt eller gott. Men vi måste bara fortsätta att göra det som är rätt eller gott, även om ingen förstår våra handlingar. Gud ser våra motiv.==> Mannakorn att tugga på under dagen: Finns det någon jag kan visa godhet idag? 

________________
Innehåll:David skickar sändebud till Hanun, kungen i Ammon. Sändebuden skändas och då Ammoniterna förstår att de har de dragit på sig Davids hat, samlar de ihop sina härar och drar ut i krig mot Israel. 
Davids härförare, Joab, besegrar Ammoniterna som också fått hjälp av Arameerna.

Arameerna anfaller sedan på nytt Israel och blir besegrade igen.Kommentar:Davids män kom med gott uppsåt till Hanun. Men istället förnedrades sändebuden genom att man klippte av halva skägget på dem och genom att skära av deras kläder i höjd med sätet (vers 4). Bland israeliterna var skägget ett tecken på manlig mognad. Avrakat skägg kunde också vara ett tecken på stor sorg (Jes 15:2; Jer 48:37). Då Hanun förstod att han missbedömt situationen och att David skulle komma emot honom med sin här, samlade han en stor här. Här ser vi ännu ett ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.