Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 20 nov - 1 Krön 10


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 20 november 2020 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 


ANDLIG DÖD Bibelläsning: Första Krönikeboken 10Läs bibeltexten här
"Sådan blev Sauls död, därför att han hade varit trolös mot HERREN. Han hade inte hållit HERRENS ord, och han hade även rådfrågat en spåkvinna för att få svar." (1 Krön 13 FB) Det slutade illa för Saul. Och orsaken till att det gick så illa kan man klart läsa:-Han hade varit trolös mot Herren-Han hade inte hållit Herrens ord-Han hade rådfrågat en spåkvinna-Han hade inte sökt svar hos Herren  Detta var orsaken till Sauls död (vers 14) Detsamma gäller oss. Även om det inte leder till fysisk död, leder det definitivt till andlig död om vi lever i trolöshet mot Herren, om vi inte bryr oss om Guds ord eller om vi ägnar oss åt ockultism. Då vi inte håller fast vid Guds ord är det inte Gud som straffar oss genom andlig död. Det är vi själva som går in i en andlig död genom att avlägsna oss från Herren. ==> Mannakorn att tugga på under dagen: Håll fast vid Guds ord.
__________________Innehåll:Saul och hans söner dör i striden mot filisteerna.
Kommentar: De första nio kapitlen i Första Krönikeboken handlar om Israels historia från skapelsen till fångenskapen i Babylon (586 f.Kr.). Från och med kapitel 10 går man tillbaka i historien 419 år till år 1005 f.Kr. Kapitel 10 handlar om Sauls död (Hans regeringstid skildras i Första Samuelsboken). Resten av boken handlar om Davids liv, från det han blev kung över hela Israel och till hans död 972 f.Kr. (kap.11-29).
Den bakomliggande orsaken till alla Sauls felsteg var att han inte höll sig till Guds Ord. Detta sammanfattas med orden "Han hade inte hållit Herrens ord" (vers 13).
Besöket hos andebesvärjerskan beskrivs i detalj i 1 Sam 28.
Till eftertanke:I andakten läste vi "Då vi inte håller fast vid Guds ord är det inte Gud som straffar oss genom andlig död. Det är vi själva som går in i en andlig död genom att avlägsna oss från Herren".- Vad tänker du själv om detta utt ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.