Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Ska sjuka äldre straffas med döden för unga och friskas vårdslösa nyårsfirande?


Ett inlägg från bloggen: Larsflemstroms -


Publicerad den 3 januari 2021 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Dödsstraffet i Sverige avskaffades 1921 och föreslås återinföras 2021 - men bara för personer över 70 år.. Brottet är sjukdom, att de tar upp vårdplatser för unga, som till stor del har sig själva att skylla för att de blivit sjuka. <inte alla försås. Och alla äldre är väl inte heller helt oskyldiga, för de kan ju ha blivit lurade att de måste krama barn och barnbarn.

En chefsläkare vid ett sjukjus i region Stockholm- den region som avlivat flest äldre genom att neka dem sjukhusvård - föreslår nu att prioriteringsordningen för vaccinering ska ändras så att sjukhusnaställda ska vaccineras först. Enligt beslutad prioritering ska äldre, som bor på .s.k. särskildaboenden eller har hemtjänst samt den personal somvårdar dessa vaccineras först. Och därefter övriga 70 +. De sjukhusanställda torde komma först inom den stora gruppen under 70 år, kanske redan i februari, enligt beslutad prioriteringsordning.

Men är det inte självklart att trycket på sjukhusvården kommer att öka på grund av de na kraven,att ingen får nekas sjukhusvård på grund av hög ålder? Jo, i region Stockhol kan det ara så. Och som grädde på moset kommer nu förväntade massinsjuknandn blandav unga nyårsfirare inom några veckor. Jag förstår att den berörda chefslåkaren är desperat. Till saken här att samma chefslökare strax innan hade uttryckt sin vrede och ångest över nyårsfirandet, och dess kommande belastning på sjukhusvården.

Han framhöll att med vaccinering av sjukhuspersonalen först, kommer fler av dem att vara i tjänst, när de unga nyårsfirarna stormar in på sjukhusen. Enligt nuvarande rekommendationer ska ju alla stanna hemma från jobbet, om de känner sig sjuka. Även om det inte är covid, för det kan de ju inte veta säkert.

Så. även om jag jag kan förstå chefsläkarens desperation, så måste vi säga ett tydligt nej till förslaget. Vi måste mobilsera ett ädreuppror. Vi ska inte ha kollektiv ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Larsflemstroms - .