Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 12 jan - 2 Krön 35


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 12 januari 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

ORDNING OCH REDA I GUDS HUS Bibelläsning: Andra Krönikeboken 35Läs bibeltexten härPrästerna, Arons söner, var upptagna ända till natten med att offra brännoffret och fettstyckena. Därför måste leviterna laga till både åt sig själva och åt prästerna, Arons söner. Sångarna, Asafs ättlingar, stod på sin plats, som David, Asaf, Heman och kungens siare Jedutun hade befallt, och dörrvaktarna stod var och en vid sin port. De behövde inte gå ifrån sin tjänstgöring, ty deras bröder, leviterna, lagade till åt dem. Så blev den dagen allt ordnat för HERRENS tjänst" (2 Krön 35:14-16 FB)
Josia återinrättade tempeltjänsten. Man firade påskhögtid och en sådan påskhögtid hade inte firats i Jerusalem sedan profeten Samuels tid (vers 18).Var och en hade sin speciella uppgift: prästerna, dörrvaktarna och sångarna.Dessutom skickade Josia ut helgade människor i hela Israel för att undervisa (vers 3).Vi är även idag i stort behov av helgade människor i Sverige som undervisar folket i Guds ord.Kanske du är en av dem? Idag finns stora möjligheter att finnas med och förkunna Guds ord. I samtal med människor, i gudstjänster och på internet. Möjligheterna har aldrig varit större än idag att kommunicera ut budskapet. Men vi måste ha människor som tar tillfället.
Vi har budskapet som kan förvandla och upprätta människor genom frälsningen och förlåtelsen genom Jesus. Men en växande del av människorna i vårt land har inte mötts av budskapet på ett sätt som de kan ta emot det på. Vad kan jag göra för att nå fram till människor som inte fått höra om Jesu förvandlande kraft?
- Mannakorn att tugga på under dagen: Vad kan jag göra för att nå fram till människor som inte fått höra om Jesu förvandlande kraft?_________________Innehåll:- Vers 1-19Josia insätter människor för att förbereda och genomföra påskhögtiden i Jerusalem.- Vers 20-27Josia dör i ett slag i Megiddo och sörjs av folket.
Kommentar:I ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.