Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Rädslans fångenskap


Ett inlägg från bloggen: Kort Sagt


Publicerad den 22 februari 2021 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

 


 Vi har alla något som kan hindra oss i olika situationer. Det kan kallas fruktan eller rädsla. Någon är rädd för att framträda offentligt. Någon för att göra bort sig. Någon har sociala fobier. Någon räds relationer. Någon har fruktan för att öppet utlämna sig, tex i lovsång eller bön. Någon räds att anklagelse skall komma emot. Någon är rädd för att berätta om sin tro och församlingstillhörighet för grannar och vänner. Alla har vi något som hindrar oss från att fullt ut tjäna Herren, kanske något vi inte vill berätta om för någon enda människa. Gud vet vad vi innerst inne bär på, men även mänskor kan se det, trots att vi själva kan tro att det är dolt. Vi skyller på olika omständigheter för att slippa ifrån det som tycks för svårt.
1 Sam. 13:6 När israeliterna insåg att de var i nöd eftersom folket var trängt, gömde de sig i grottor, snår och klippor, i valv och i gropar.
När vi ser fienden komma emot vill vi helst fly från det jobbiga. Vi kanske vägrar att göra det som skrämmer allra mest, beroende på var vi har vår största rädsla. Kanske vill vi inte lämna tryggheten i församlingen för att gå ut och möta människor, vittna och tala. Rädsla för offentligheten, vad människor skall tycka och tänka. Allt det här gör att vi blir bundna, vi kan inte leva ut det vi innerst inne önskar göra, det Gud har kallat oss till. 
Så hur kan vi då bli fria från fruktan? Hur kan du och jag trotsa fienden, ta Andens svärd och röja i andemarken, stå djävulen emot. Det står i Guds ord att sanningen gör oss fria. Inte att vi skall slippa gå igenom svårigheter, att någon annan skall röja mark för oss. Vi är var och en tvungna att ta upp vår kamp. Samtidigt kan vi lita på att Gud alltid står vid vår sida och håller sina löften. Den helige Ande är den som fyller oss med kraft och manar på oss att övervinna hindren, att alltid vara över och aldrig under, att gå i Guds välsignel ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kort Sagt.