Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Dagens andakt, den 22 februari


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 22 februari 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 ”Och vår frimodiga tro på Gud är denna: om vi ber honom om något efter hans vilja, så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, så vet vi också att vi får vad vi ber honom om.” (1 Joh. 5:14-15)
Dagens bibelord lovar att Gud hör oss om vi ber efter hans vilja, och att vi får det vi ber om, om vi vet att vår bön stämmer med denna vilja. Det är ingen tvekan om att Gud vill att alla människor ska bli frälsta. Därför vet vi med säkerhet att han ger oss frälsningen när vi ber om det. Därför blev hon frälst den där dagen. Kvinnan som ville bli frälst, men som förväntat sig att frälsningen var det samma som en uppsättning känslor. Plötsligt förstod hon att frälsning och känslor inte är samma sak. Gud har aldrig lovat oss en känsla av att vara frälst, en känsla av att vi ska bli räddade undan den dom, som ska gå över denna världen. Han har lovat att vi verkligen ska bli räddade, med eller utan känslor, om vi gör det han säger i sitt ord. ”Om du … med din mun bekänner att Jesus är Herren, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst” (Rom 10:9 LB). Det handlar om två saker: 1) att du med din mun bekänner att Jesus ska ha herraväldet i ditt liv och 2) att du verkligen tror att Jesus lever. Om dessa två saker är uppfyllda ”skall du bli frälst”.
Hon blev frälst den där dagen. Kvinnan som plötsligt förstod att frälsningen är en realitet, en verklighet som vi får träda in i den dag vi ger Jesus bestämmanderätten över våra liv och tror att han lever.
BÖNTack Herre för alla de människor som idag får upp ögonen för din frälsning. Tack för vissheten om att den som kommer till dig med ett uppriktigt och ärligt sinne, den visar du aldrig bort. Och när vi ber efter din vilja vet vi att vi redan har det vi har bett om i vår bön. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.