Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 7 apr - Ords 12


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 7 april 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 


DINA ORD SKAPAR NÅGOT Bibelläsning: Ordspråksboken 12Läs bibeltexten här "Ord från en tanklös tunga kan hugga som svärd, de visas tunga ger läkedom"  (Ords 12:18 FB) Orden från din mun kan både hugga som svärd och ge läkedom. Det är lätt att ord slipper ut ur vår mun som hugger som svärd i en annan människas liv. Då orden väl är uttalade är det väldigt svårt att ta tillbaka orden eller lindra smärtan. Ju mer vi försöker ta tillbaka orden ju mer kan de ge ytterligare smärta. Vad viktigt det är att vi beräknar kostnaderna för de ord vi uttalar. Att vi inte säger ord som vi kommer att ångra. Det kan till och med vara så att våra ord kan skada en annan människa under många års tid. Orden sitter kvar hos den människan. Orden kan väcka honom/henne mitt i natten och förvandla god nattsömn till sömnlösa nätter. Men ord kan också vara uppbyggande och läkande. Ibland kan vi uppleva att de ord vi talar förlöser en annan människa. Det är viktigt hur vi talar. Orden från vår mun kan både hugga som svärd och ge läkedom.   Mannakorn att tugga på under dagen: Vaka över de ord du uttalar!_________________Innehåll:Ordspråk om att vara klok eller oklok.
Kommentar:Även om vi ska vara vaksamma med de ord vi uttalar för att inte skada någon i onödan får vi inte kompromissa med sanningen. Flera ordspråk i kapitlet handlar om att tala sanning (vers13, 17, 19) och Herren avskyr falska läppar (vers 23).
Det kan vara frestande att säga något annat än sanningen för att inte skada en vän, men alla sanningar behöver inte sägas. Man behöver inte tala om allt man vet för alla, även om det är sant.
Till eftertanke:Vaka över de ord du uttalar:- så att inte dina ord hugger som svärd...- och så att du inte ljuger för att lindra smärtan. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.