Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 4 maj - Pred 9


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 4 maj 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

GUDS TIMING
Bibelläsning: Predikaren 9Läs bibeltextens här
"Vidare såg jag under solen: Det är inte de snabba som vinner loppet, och inte hjältarna striden. Inte heller får de visa alltid bröd, de kloka rikedom och de kunniga uppskattning. De är alla beroende av tid och tillfälle."  (Pred 9:11 FB) Vi är beroende av Guds timing, Guds tidsplan. Allt gott vi kan prestera är bara gott om det ingår i Guds tidsplan. Det är inte våra mänskliga kvalifikationer som åstadkommer resultaten i Guds rike. Det hjälper inte om vi är snabbast, om vi är hjältar eller om vi är visast, klokast eller kunnigast (vers 11). Vi är beroende av den Helige Ande och hans ledning för att kunna leva rätt. Efesierbrevet säger att Gud har förberett gärningar för att vi ska vandra i dem (Ef.2:10). Det är bara i Guds förberedda gärningar som vi kan nå framgång. För att leva i Guds välsignelse och bli till välsignelse för omvärlden måste vi leva lyssnande, beroende av den Helige Ande. Det räcker inte bara med vår egen förmåga. Allt är beroende av Guds timing.
- Mannakorn att tugga på under dagen: Vilka är Guds förberedda gärningar för mig idag?
____________________Innehåll:Salomo fortsätter att fundera över våra levnadsvillkor
Kommentar:Predikaren talar om livets ovisshet "Ingen människa vet vad som ligger framför" (vers 1). Det enda vi med säkerhet kan veta är att vi alla en gång kommer att dö, "Det går alla lika" (vers 3).
Men även om det är bestämt att vi en gång ska dö finns det en tid fram till dess som vi får förvalta. Predikaren ger oss en god levnadsregel för de åren: "Låt dina kläder vara rena och låt aldrig olja fattas på ditt huvud" (vers 8). 
De rena kläderna talar om renhet och rättfärdighet. I Uppenbarelseboken ser Johannes en vision från himlen. Där ser han en oräknelig skara i vita kläder som prisar Gud. De har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod (Upp 7:9-15).
Oljan är en ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.