Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Den lidande församlingen – brevet till Smyrna


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 10 juni 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 De sju församlingarna – del 3: Den lidande församlingen – brevet till Smyrna

- Från Olof Edsingers blogg: olofedsinger.se -
Uppenbarelseboken 2:8-11)Även Smyrna var en viktig stad i Mindre Asien. I praktiken tävlade man med Efesos om att vara ”nummer ett” i regionen och man hade en stark ställning i Roms ögon – inte minst tack vare sin livliga kejsarkult. Efter en erövring år 575 f Kr hade man i princip legat i ruiner, men därefter hade man byggts upp och fått ett rykte om att vara ”uppstånden från de döda”. Sannolikt är det detta som lyser igenom i Jesu inledande presentation: ”han som var död och som lever igen.” Men detta budskap var även viktigt att höra för de troende på platsen. De var nämligen hårt trängda fö rsin kristna tro, och en av de starkast pådrivande krafterna bakom detta var den judiska gemenskapen. Jesus talar om denna som en ”Satans synagoga”, eftersom den genom sin förföljelse av församlingen har blivit till ett redskap för den onde.
Detta är något som Herren redan tidigare hade varnat sina lärjungar för. ”De kommer att utesluta er ur synagogorna, och det kommer en tid när den som dödar er ska tro att han tjänar Gud”, säger han i sitt avskedstal. ”Det kommer de att göra därför att de varken känner Fadern eller mig. Men jag har sagt det till er för att ni, när deras tid kommer, ska minnas att jag sade det till er” (Joh 16:2–4).
Säkert var detta något som församlingen i Smyrna behövde höra. Samtidigt fick den veta att dess lidande var begränsat till ”tio dagar” – sannolikt symbolspråk för en kortare tid. Självklart är dessa ord en hälsning även till den lidande kyrkan i dag. Till och från kommer vi som Guds folk att få lida, men den som håller ut kommer att få full kompensation för sina umbäranden. ”Var trogen intill döden, så ska jag ge dig livets krona.”
Vågar även du och jag lita på denna sanning?
Brevet ti ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.